Alertă în Europa din cauza unui nou virus! Ce este și cum se manifestă variola maimuței

.

Un nou virus a pus în alertă autoritățile europene de sănătate. Boala variola maimuței a fost depistată la mai multe persoane din Spania și Portugalia, după ce Marea Britanie a raportat primul caz și a descoperit alte șase în decurs de aproape două săptămâni.

Un virus care provine din Africa a ajuns în Europa. La începutul lunii mai Marea Britanie a raportat primul caz de variola maimuței, „monkeypox”, iar până acum au fost descoperite alte șase cazuri. Cu excepţia primului caz – persoana infectată călătorise recent în Nigeria – pacienţii au fost infectaţi în Marea Britanie, ceea ce a stârnit temeri privind o transmitere comunitară. 

Autorităţile portugheze au anunțat că au peste 20 de cazuri suspecte în regiunea Lisabona. Cinci dintre pacienți au fost confirmați cu virusul care provoacă această boală.

Aceste cazuri, majoritatea tineri, toţi bărbaţi, prezentau leziuni ulceroase, a precizat autoritatea sanitară, potrivit Digi24.

Și Spania a raportat opt cazuri suspecte, însă nu a fost confirmat niciunul prin teste până acum.

Ce este și cum se manifestă variola maimuței

Variola maimuței este o infecție virală rară, care a apărut prima oară în Congo, în anii ’70, dar numărul de cazuri a crescut în Africa de Vest în ultimele decenii.

Citește și: Cine este primul concurent din show-ul „America Express”. Filmările încep luna aceasta

LIVE UPDATE: Război în Ucraina

Laurențiu Reghecampf, tată pentru a treia oară. Prima imagine cu bebelușul

Anamaria Prodan, mesaj pentru Laurențiu Reghecampf, după ce antrenorul a devenit tată a treia oară

Autoritățile spaniole și portugheze, care au declanșat alertă națională de sănătate, au transmis că virusul nu este foarte contagios de la om la om. Boala se vindecă în câteva săptămâni fără tratament, deși au fost raportate și cazuri mai grave.

Principalele simptome sunt: febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflaţi, frisoane, oboseală, erupţii cutanate pe față, care se pot răspândi.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton