6 lucruri neștiute despre prezervativul feminin

De Adina Radu pe

Când vine vorba de prezervativul feminin, majoritatea femeilor nu cunosc foarte multe amănunte și se tem să ceară răspunsuri la cabinetul medicului ginecolog.

Prezervativul feminin este similar cu cel care îl folosesc bărbații, te protejează de sarcinile nedorite și de bolile cu transmitere sexuală. Singurele diferențe sunt cele legate de cele două inele de la capete și de faptul că se inserează în vagin.

Citește și tu lista noastră de lucruri ciudate pe care sigur nu le cunoșteai despre prezervativul feminin.

  1. E o opțiune pentru cei care au alergie la latex

Spre deosebire de prezervativele clasice, cele feminine nu sunt făcute din latex ci din material poliuretan (plastic) sau nitril (un cauciuc artificial).

Citește și Sex: Regulile de aur ale folosirii prezervativului

  1. E o opțiune pentru femeile care vor să fie în control

Dacă nu te poți baza pe partenerul tău să aibă grija metodei contraceptive, prezervativul feminin este opțiunea prin care tu preiei controlul. Vei fi ferită și de o sarcină nedorită, da și de BTS-uri. O femeie care beneficiază de autonomia deciziei legate protecția ei va fi o femeie care capătă încredere în ea.

  1. Tu decizi când îl inserezi

Spre deosebire de fratele său, prezervativul, această metodă contraceptivă pentru femeie poate fi folosită chiar și cu opt ore înaintea actului sexual propriu zis.

  1. Nu trebuie să folosești ambele tipuri de prezervative!

Chiar nu este indicat. Fricțiunea poate cauza ruperea ambelor prezervative. Alege varianta potrivită ție și partenerului tău de viață.

  1. Nu e scump, nu e greu de folosit

Deși, au avut parte de reclamă negativă în trecut, prezervativele feminine au fost rebrenduite sub numele de FC2 din 2014.  Nu sunt nici scumpe, nici greu de folosit și nici nu scârție conform legendelor urbane.

  1. Oferă protecție de 97% împotriva bolilor cu transmitere sexuală

Majoritatea metodelor contraceptive destinate femeilor nu oferă protecție împotriva BTS-urilor (pilula contraceptivă, steriletul). Prezervativul feminin este o metodă sigură care se poate potrivi oricărei femei.

Citește și Educaţie sexuală: Istoria picantă a prezervativului

Sursa foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro