5 alimente care te vor face mai deștept

De Consuela Stratulat, pe

O alimentație sănătoasă este cheia pentru o minte ageră, spun cercetătorii, care recomandă anumite produse pentru creșterea performanțelor intelectuale. Află care sunt și include-le în stilul tău de viață.
Afinele sunt un energizant natural. Un bol plin cu aceste fructe miraculoase, consumat dimineața, poate opri oboseala psihică ce ar putea interveni la amiază. Cercetătorii susțin că afinele îmbunătățesc memoria și te ajută să te concentrezi, iar efectul lor durează până la 5 ore. Potrivit specialiștilor, antioxidanții din aceste fructe stimulează circulația sângelui și oxigenează creierul mai bine, astfel că mintea rămâne limpede.

Carbohidrații complecși

Carbohidrații complecși asigură o eliberare ușoară de glucoză în creier – singurul zahăr care poate fi asimilat de acest organ. Glucoza este necesară pentru a hrăni celulele creierului responsabile cu memoria, concentrarea și învățarea. Pâinea din cereale integrale, ovăzul, orezul brun, legumele și fructele conțin carbohodrați complecși.

Gălbenușul de ou

Ouăle nu sunt doar o sursă importantă de proteine. Gălbenușul conține colină, un nutrient necesar memoriei. Pentru a beneficia din plin de proprietățile colinei, consumă două pe zi, de trei sau patru ori pe săptămână.

Salvia

Salvia este una dintre plantele care îmbunătățesc memoria. Studii recente au arătat că uleiul de salvie crește performanța memoriei. Un mod mai ieftin de a consuma salvie este să îți faci ceai din această plantă. La o cană de apă fiartă, adaugi două lingurițe de salvie proaspătă sau una de frunze uscate.

Cacao

Cacaua este cea mai pură formă a ciocolatei, fără zahăr, produse lactate și alte ingrediente procesate. Este considerată un super-aliment, datorită conținutului ridicat de antioxidanți, în special epicatechină. Studii recente au arătat că o dietă bogată în epicatechină și exercițiile fizice produc schimbări în funcțiile creierului care au legătură cu învățarea și memoria. Asta înseamnă că o linguriță de cacao, adăugată în smoothie-ul de dimineață, te va umple de energie.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!