10 alternative naturale pentru zahăr. Cât sunt de sănătoase?

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Marți, 29 martie 2022, 17:53

Eritol, xilitol și alți alcooli din zahăr

Xilitolul se găsește în fructele de pădure sau de mesteacăn, în timp ce eritolul poate fi extras din fructe. Au foarte puține calorii și nu cresc nivelul glucozei din sânge, fiind o variantă bună pentru diabetici. În plus, acești îndulcitori nu îți vor ataca dinții. Dezavantajul este că pot crea un disconfort gastric în cazul anumitor persoane și au un gust ușor amărui.

Luo Han


Luo Han este un îndulcitor extras din fructul chinezesc luo han și este folosit de sute de ani în China, pentru tratarea diabetului. Este bogat în antioxidanți și nu are calorii, însă nu te scapă de senzația de dulce.

Siropul din orez brun

Este obținut din orez brun, găsit și expus unor enzime care îl transformă în zahăr. Nu conține fructoză, dar nici nutrienți, În plus, asemeni orezului brun, ar putea conține arsenic.

Zahărul din nucă de cocos

Este extras din nucul de cocos și se obține prin fierbere și dezhidratare. Are un conținut scăzut de fructoză și un nivel ridicat de potasiu și vitamina C, însă conține același nivel de carbohidrați și calorii ca zahărul.

Zahărul din curmale

Este extras din curmale dezhidratate, nu conține aditivi și este bogat în potasiu și antioxidanți. Dezavantajul este că are un conținut ridicat de fructoză.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!