Semne că suferi de Teama de Despărţire

De Sandra S., pe

Cercetătorii au numit această anxietate „FOBU – Fear of Breaking Up”, adică teama de despărţire. Orice fel de om poate suferi de FOBU, indiferent de statutul social, financiar, religie, sex şi aşa mai departe. Este vorba de persoane care se tem de despărţire pentru că simt că nu pot fi singure, nu pot face faţă schimbărilor din viaţă, cu toate că se află în relaţii nefericite. Tu suferi de Teama de Despărţire?

Stai pe Facebook

Mai exact pierzi ore întregi uitându-te la profilele foştilor iubiţi, ca să afli ce se întâmplă cu ei, ce s-a mai schimbat în vieţile lor şi aşa mai departe. Acesta este un comportament nociv, care nu te face decât să pierzi timpul şi să te frustrezi singură, poate de gelozie, poate de supărare că nu mai sunteţi împreună. Oricum, nu este deloc în regulă să faci asta.

Când te contactează iubitul

De fiecare dată când te sună, îţi trimite un SMS sau un e-mail, nu te bucuri, ci mai degrabă ţi se pune un nod mic în stomac. Ţii la el şi totuşi nu reuşeşti să îţi dai seama de ce sunteţi nefericiţi. Încerci doar să faci relaţia să meargă, în loc să te gândeşti măcar la despărţire.

Îi vezi defectele

Şi cu cât apar mai multe îţi dai seama că nu sunteţi compatibil. Dar chiar  şi aşa, găseşti tot felul de scuze pentru el şi te minţi singură şi încerci să îţi convingi prietenele că de fapt vă este mai bine împreună decât separat, aşa că nu ai, de fapt, motive să vă despărţiţi.
 
Citeşte continuarea articolului pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!