Masturbare: 5 lucruri surprinzătoare pe care trebuie să le afli

De Adina Radu, pe
Sex

Dacă am întreba mai multe femei dacă se autosatisfac, cele mai multe ar răspunde că „nu fac aşa ceva”, iar răspunsul ar fi o minciună. De fapt, femeile se masturbează şi cu cât o fac mai mult, cu atât viaţa lor sexuală este mai satisfăcătoare.
1. Aşa cum spuneam şi mai sus, multe femei nu recunosc că recurg la masturbare, cu toate că este un lucru perfect natural. Subiectul este chiar considerat un tabu în rândul doamnelor, cu toate că cele mai multe încep să practice acest lucru din adolescenţă.
2. Femeile care fac sex în mod regulat, se masturbează mai mult. Psihologii spun că persoanele mai deschise din punct de vedere sexual au tendinţa să se autosatisfacă mai mult – iar cele care îşi cunosc corpurile atât de bine au o viaţă sexuală mai împlinită.
3. Şi femeile în vârstă fac asta. Chiar dacă înaintăm în vârstă, libidoul nu scade, ci rămâne acelaşi sau chiar creşte dacă este „hrănit”. Potrivit unui studiu din 2010, 30% dintre femeile în relaţii stabile, cu vârste între 60 şi 69 de ani se masturbează.
4. Unele ţări îi încurajează pe adolescenţi să se masturbeze în mod regulat. Spre exemplu în Marea Britanie, în 2009, guvernul a început o campanie de promovare a autosatisfacerii în rândul adolescenţilor spunând că este „dreptul lor să facă asta”, că este foarte sănătos şi aşa pot reduce numărul bolilor cu transmitere sexuală şi a sarcinilor nedorite.
5. Masturbarea nu a fost dintotdeauna privită cu ochi răi. În Antichitate, romanii erau foarte deschişi în legătură cu sexualitatea lor şi experimentau totul. Ideile s-au schimbat la începutul secolului al 18-lea, când a fost publicat pamfletul „Onania”, ce spunea că masturbarea este un păcat îngrozitor. În plus, după publicarea pamfletului, cei care se masturbau erau consideraţi bolnavi mintal.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!