Romantismul la control

De Corina Buhagiar, pe

Ne indragostim. O dulce transa pune stapanire pe noi, iar ratiunea ne pleaca intr-o binemeritata vacanta. E verificat stiintific ca ni se modifica chimia corpului.
Valuri de dopamina, serotonina, ocitocina etc ne transforma pentru un timp intr-o persoana exaltata, asemanatoare unui consumator de droguri. De altfel, de ce sa n-o recunoastem… e atat de placut sa te lasi cuprinsa de reveria indragostirii… Bine ca nu exista o lege care sa o interzica! (desi afecteaza activitatea. Stiu sefi care ar da bucurosi sanctiuni pentru asa ceva).

Si-atunci ajungem la intrebarea: de unde sa ne procuram drogul? Priveste putin in jur. Ce mascul se preteaza la asa ceva? Cei mai multi sunt atat de anti-romantici sau neinteresanti… Iubitul de acasa? Dragul de el. Il iubesti, fireste, dar vremea plimbarilor de mana prin parc, pe sub copacii infloriti (sau inzapeziti, dupa caz) s-a cam dus…

Cateodata iti vine sa-i spui: „stii ce, taci putin din gura, stai linistit si lasa-ma sa ma indragostesc iar de tine…” Dar ar fi prea simplu daca am reusi singure. Din pacate, trebuie sa coopereze si domnul, sa ne ofere „suportul” potrivit, suficient de bun pentru ca magia sa inceapa.

Money makes you sexy


Hai sa lamurim o data pentru todeauna povestea asta. Barbatii au acuzat si acuza femeile atat de des de „materialism”, ca eu personal m-am plictisit sa o tot aud. Pai, dragi reprezentanti ai sexului tare, hai sa analizam putina istorie.

Si acum zece mii de ani stramoasele noastre se „orientau” catre masculii cu „posibilitati”. Din snobism, sau din fite? Nuuuu… Din simplu instinct de conservare a speciei! Barbatul capabil sa asigure mai multa hrana era un tata mai bun pentru copiii pe care urma sa-i faca. N-ar fi fost in pericol sa moara de foame fiindca tati nu-i poate hrani. Situatia s-a schimbat de atunci, fireste. Dar instinctul a ramas…

Nu trebuie sa fie toti niste Irinel Columbeanu, nu-i vorba. Dar macar cat sa te scoata la un restaurant ca lumea din cand in cand, unde sa plateasca el, fara ca pentru asta sa ramana fara bani pana luna viitoare…

Am auzit intr-un film replica-stas: „daca eram sarac m-ai mai fi iubit?” Inteleg aspiratia barbatilor de a fi iubiti absolut, definitiv si dezinteresat. Sincer. Dar… hai sa fim realisti! Noroc ca personajul feminin din film era inzestrat cu intelepciune: „Eu te iubesc pentru ce esti, cu totul. Nu le pot separa”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!