Femeile inteligente sabotează romantismul

De Stela Moisescu pe

S-a demonstrat că femeile inteligente nasc tot mai puţini copii, iar acum, se pare că ele îşi sabotează în mod inconştient viaţa romantică. Potrivit doctorului Alex Benzer…
… femeile inteligente, care investesc şi pun mare preţ pe dezvoltarea intelectuală şi profesională îşi sabotează, fără să vrea, pe mai multe căi, şansele de a găsi bărbatul perfect.  

Doctorul Alex Benzer, autor al cărţii „The smart woman’s guide to being absolutely irresistible” dezvăluie care sunt căile prin care femeile inteligente îşi sabotează viaţa romantică, potrivit huffingtonpost.com.

Dacă ai un IQ respectabil şi îţi spui că toţi bărbaţii au defecte, e posibil ca, înclusiv tu, să comiţi următoarele greşeli în plan emoţional, greşeli care te îndepărtează de Mr. Right şi de o viaţă romantică împlinită.

1. În căutarea bărbatului la fel de inteligent ca şi tine, nu vei găsi automat bărbatul perfect

Sunt sigură că un bărbat fără cunoştinţe şi abilităţi intelectuale te plictiseşte. La prima întâlnire îţi doreşti un bărbat cu care, măcăr, să porţi o conversaţie captivantă, chiar dacă nu se finalizează cu o cascadă de orgasme.

Ei bine, atunci când îl găseşti pe acel tip inteligent nu te aştepta la artificii. Potrivit doctorului, femeia inteligentă va începe, în mod inconştient, să se simtă intimidată şi-l va vedea pe partenerul ei drept competiţie.

„Este el mai deştept, mai educat şi are mai mult success ca mine?”, gândeşte femeia. Aşadar, aceasta va simţi nevoia să demonstreze că poate ţine pasul cu el din punct de vedere intelectual şi îşi va face mustrări de conştiinţă atunci când nu ştie un anume lucru. Se va confrunta cu senzaţia că se face de râs din motive absurde, consideră Alex Benzer.

Curând, bărbatul nu o mai înţelege pe femeia pusă mereu pe demonstrat lucruri, şi se îndepărtează. Astfel, femeia inteligentă ajunge să îşi noteze încă un bărbat în lista eşecurilor romantice.

2. Ia cu tine la întâlnire femeia din tine, nu carierista

Ocupi un post de conducere sau unul în care ai de manageriat mai multe persoane, împărţind sarcini în stânga şi dreapta? Întotdeauna cuvântul tău este respectat la locul de muncă? Porţi multe discuţii în contradictoriu şi îţi place să ai ultimul cuvânt? Ei bine, nu o lua cu tine la întâlnire pe carieristă, cel puţin, nu pe cea care face ravagii în rândul angajaţilor.

Benzer remarcă faptul că femeile inteligente se comportă la întâlnire ca la serviciu. Ele se gândesc că atitudinea care le aduce succesul profesional, îl va aduce şi pe cel emoţional. În realitate, ele se înşală amarnic.

Un argument? Rachel Greenwald, autoarea cărţii „Why men don’t call women back after a date”  precizează că bărbaţii fug, în primul şi primul rând, de femeile autoritare, fapt bazat pe chestionarea a mii de bărbaţi.

Benzer susţine că un bărbat admiră sincer o femeie independentă, care ştie să se impună, atâta timp cât nu încearcă acest lucru cu el.

3. Fă din romantism o prioritate, nu o activitate de weekend

Legăturile romantice nu ar trebui să însemne pentru tine mai puţin decât o carte bună de citit. Pentru a găsi bărbatul potrivit trebuie să vrei acest lucru şi să nu iei în râs problemele de natură romantică.

Dacă vezi iubirea ca pe o slăbiciune, nu vei cunoaşte fericirea îndrăgostirii. Acordă timp şi importanţă iubirii şi fii deschisă şi motivată în ceea ce priveşte viaţa ta romantică.

4. Dacă te-a împresionat cu CV-ul, nu înseamnă că te va impresiona şi în pat

Această greşeală o comite majoritatea femeilor. Ele sunt atrase de un bărbat din diverse motive şi sunt convinse că acesta va fi extraordinar în dormitor.
Studiile înalte şi o carieră de succes, nu garantează o bună performanţă sexuală. Nu garantează nici măcar că te va atrage fizic. Aşadar, nu pune în balanţă, în primul rând, CV-ul său, ci felul în care te emoţionezi în preajma lui. Altfel, nu vei găsi dragostea pasională pe care ţi-o doreşti.

5. Femeile inteligente uită să-şi folosească armele de seducţie

Vrei să te aprecieze în primul rând pentru ce ai în cap şi nu pentru măsura de la sutien. Multe femei exagerează, însă, asupra acestui aspect şi se prezintă la prima întâlnire precum o enciclopedie ambulantă.

Dacă ai acceptat invitaţia la cină şi vrei şi o a doua întâlnire, atunci e cazul să o laşi mai moale cu etalarea cunoştinţelor.

Dă-i şansa să te cunoască şi pe tine, nu doar pe cunoştinţele tale. Dacă îi arăţi şi latura ta feminină nu înseamnă că te va privi ca pe o „bucată de carne” şi atât.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro