Curăţenie generală în viaţa ta sexuală

De Stela Moisescu, pe

Curat lună în casă, ordine în şifonier, o dietă minune şi o atitudine optimistă sunt armele cu care ţi-ai propus să te detoxifiezi în această primăvară. Nu lăsa la urmă…
… viaţa ta sexuală! 

Şi ea are nevoie de o curăţenie generală din când în când, căci de-a lungul timpului, tindem să o intoxicăm cu proaste obiceiuri. Experţii consideră că o viaţă sexuală intrată în rutină şi care te frustrează trebuie detoxifiată.  Află cum!

Regăseşte echilibrul între a da şi a primi

Ai de îndepărtat una dintre cele două mari „pete” din viaţa ta sexuală: egoismul şi altruismul.

Lenea sau egoismul pot pătrunde uşor într-o relaţie de lungă durată. Ştii prin ce metode să îl aduci pe iubitul tău la orgasm, aşa că alegi mereu calea cea mai simplă şi comodă, fără să mai încerci ceva nou sau elaborat.

Şi aşa se depune praful pe viaţa voastră sexuală. Nu după mult timp partenerul îşi va da la fel de puţin interes şi vă veţi întreba unde a dispărut flacăra pasiunii. Specialistul Flic Everett consideră că ataşamentul încurajează într-o oarecare măsură instalarea comodităţii. Motivaţia de a-l impresiona între aşternuturi dispare când ajungi să fii sigură că nu te va părăsi.

În cazul în care aplici tactica sigură pentru că iubitul tău tinde să ajungă greu la orgasm, fă o schimbare de atitudine în pat, nu de tehnică. Şopteşte-i nişte cuvinte murdare, încearcă o lenjerie sexy, întreabă-l ce fantezii are şi nu vă mai concentraţi atât pe finalitate.

La polul opus, s-ar putea să faci tot ce poţi pentru a-i cânta lui în strună, caz mai des întâlnit la cuplurile nou formate. Vorbim de un exces de zel, care este la fel de toxic pentru viaţa ta sexuală precum lenea.

Faci sex, nu din plăcere, ci pentru că vrea el? Primeşte oricând cere o partidă de sex oral, chiar dacă nu te simţi într-o dispoziţie sexy? E adevărat, există bărbaţi care ar accepta cu plăcere astfel de favoruri sexuale făcute din obligaţie, nu dorinţă. „Nu cred însă că acest gen de bărbat poate oferi unei femei o relaţie armonioasă”, Tracey Cox.

Îndeplinirea dorinţelor sale în mod obsesiv şi exclusiv izvorăşte dintr-o nesiguranţă sau nevoie de validare. Ţi-e teamă că dacă nu-i demonstrezi că eşti o zeiţă a sexului, el te va părăsi. Această gândire este caracteristică şi femeilor mature, nu neapărat adolescentelor neexperimentate. Află că nesiguranţa în pat nu este sexy, aşa că în loc să-i faci toate poftele, mai bine ai modifică-ţi atitudinea în pat!

Pentru o mulţime de bărbaţi plăcerea partenerei este la fel de importantă, aşa că îl poţi dezamăgi chiar dacă nu te relaxezi şi nu te simţi bine în pat pentru că eşti prea ocupată să-l impresionezi cu mişcări „profesioniste”.

Îndepărtează frustrările care îţi pătează sexualitatea

Experienţele sexuale din trecut te formează în femeia de azi. Din păcate, luăm cu noi din trecut frustrări care nu fac decât să ne afecteze în prezent şi să paveze drumul pentru altele noi. Dacă îl compari pe actualul cu fostul iubit sau simţi că trebuie să eviţi poziţia x pentru că te face să pari grasă, a sosit timpul să ştergi cu buretele frustrările. Complexele legate de aspectul fizic şi de performanţa ta în pat îţi intoxică sexualitatea, aşa că odată ce le-ai ochit fă-le vânt! 

Cheia este să accepţi trecutul aşa cum este şi să porneşti la drum fără să îl laşi să te afecteze. Ce dacă cu fostul nu puteai să ai orgasm decât prin sex oral? Cu următorul, sexul normal poate fi încununat cu orgasme multiple. Odată ce schimbi partenerul, schimbi totul! Ai în faţa ta o infinitate de opţiuni. Nu te arunca în patul unui nou iubit cu limitele sexuale pe care le aveai cu foştii!

Oricât de ignorant ar suna, uneori plăcerea pe care o simţi ţine strict de partener. Dacă schimbarea partenerilor este una naturală, pe un fundal emoţional propice, atunci în plan sexual ar trebui să fii entuziasmată de posibilităţi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!