Copiii, părinții și sexul pe ascuns

De Baby, pe

Uneori, încă de la naștere, cei mici impun părinților un ritm anarhic. De aici începe totul și se instalează dezechilibrul. Cuplul se transformă în familie și unii părinți în „bebe-maniaci“.
Regatul bebelușului e instaurat. În anumite cazuri, din cauza oboselii sau comodității, copilul este adus în patul conjugal, devenind automat piedica raportului sexual dintre părinți. Rolurile se inversează: el ocupă tot spațiul și timpul părinților, iar aceștia nu se mai pot bucura de intimitate.

Stabilește ceea ce e interzis

Copilul crește, începe să meargă singur, câteodată chiar spre patul părinților. „Într-o noapte, târziu, când eu și Dan făceam dragoste, ne-am dat seama cu groază că fiul nostru în vârstă de 7 ani stătea lângă pat și ne privea“, își amintește Cristina, încă șocată de momentul critic. Freud a comentat și analizat aceste „scene primitive“ – părinții, îngrijorați de a nu fi văzuți în timp ce fac dragoste și mai ales vrând să îl scutească pe copil de asemenea situații, pot dobândi o adevărată inhibare sexuală. „Nu pot să mă relaxez când e toată lumea acasă, să vreau să fac amor cu soția mea. Stau ca pe ace“, mărturisește Ovidiu, tatăl a trei copii de 12, 10 și 6 ani.
Vezi continuarea pe baby.unica.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!