Atracţia faţă de alt bărbat, sfârşitul relaţiei?

De Stela Moisescu pe

Adesea ne gândim la infidelitate şi relaţia de cuplu. Înainte de a avea o aventură însă, orice femeie are o intenţie. „Majoritatea femeilor trec cel puţin o dată în viaţă…
… prin această situaţie: se simt atrase de un alt bărbat, deşi se află într-o relaţie de lungă durată”, declară psihologul Petrică Alexa.

Potrivit lui, multe dintre ele aleg totuşi să bareze sentimentul de atracţie şi să continue relaţia de cuplu.

Te regăseşti şi tu în cele de mai sus? Eşti într-o relaţie de cuplu cu un bărbat, dar visezi la altul şi nu ştii ce să faci? Simţi că partenerul de cuplu nu te mai face la fel de fericită şi îţi imaginezi o legătură cu celălalt bărbat?

Află de ce a apărut atracţia faţă de alt bărbat, ce spune ea despre tine şi relaţia în care te afli, precum şi ce poţi face în continuare…

Atracţia faţă de alt bărbat este un semnal de alarmă

Deşi ai vrea să ascunzi totul sub preşuleţ, nu se poate. Dacă te atrage un alt bărbat, relaţia actuală s-a deteriorat şi nu neapărat doar pe plan sexual.

Potrivit lui Alexa apariţia atracţiei are mai degrabă legătură cu relaţia în care te afli, nu cu tine personal.

„Ea se manifestă ca o consecinţă a problemelor apărute în cuplu. Uneori, atât femeia cât şi bărbatul, aleg să-şi rezolve problemele de cuplu în afara lui”, specifică psihologul.

De ce apare atracţia faţă de alt bărbat şi ce spune ea despre tine şi relaţia de cuplu?

Psihologul Graţiela Albişor detaliază cauzele pentru care te simţi atrasă de alt bărbat.

„Contează foarte mult cum a debutat relaţia de cuplu. E posibil ca femeia să se fii implicat în acea relaţie dintr-o nevoie de stabilitate şi confort. În acest caz, relaţia de cuplu actuală poate fi construită pe criterii logice şi raţionale. O astfel de relaţie poate dura chiar şi ani de zile”, descrie psihologul.

Totuşi o relaţie nu poate fi susţinută la nesfârşit doar pe baza atracţiei emoţionale şi intelectuale. Într-o relaţie de cuplu este nevoie şi de atracţia erotică şi sexuală, atenţionează Albişor.

Aşadar, în momentul în care se manifestă această nevoie apare şi atracţia faţă de un alt bărbat.

Desigur, există şi situaţia în care relaţia a avut la baza toate tipurile de atracţie. În timp însă, atracţia erotică şi sexuală s-a diminuat, fapt ce a dat naştere unei noi atracţii.

Un alt factor descris de psiholog este cel în care relaţia a debutat din pricina unor temeri ale femeii, cum ar fi teama de singurătate sau de a fi „fată bătrână”. În timp, temerile s-au atenuat, iar femeia nu mai găseşte în prezent şi alte motive pentru a se simţi împlinită în cuplu.

„Este o nevoie structurală a fiecărui om să se simtă întreg, iar partenerul de cuplu ne poate ajuta în acest sens”, spune Albişor.

Psihologul Petrică Alexa consideră că atracţia faţă de un alt bărbat se manifestă atunci când intervine o modificare a sentimentelor pe care le nutreşti faţă de partener. Este vorba de cazul în care sentimentul de dragoste a dispărut cu timpul.

El admite posibilitatea atracţiei faţă de un alt bărbat chiar şi atunci când sentimentul de iubire faţă de partenerul de cuplu  este unul profund.

Mai mult, psihologul Albişor consideră că atracţia faţă de un alt bărbat nu este un indicator al lipsei de moralitate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2