(P) Cele mai spectaculoase buchete de nunta create de designeri romani

De Unica.ro pe 09 iulie 2015
Dacă ți-ai ales deja rochia, accesoriile și pantofii, atunci ai ajuns in punctul în care trebuie să îți alegi un buchet de mireasă care, la randul sau, trebuie să fie asortat cu stiul nunții tale, al vestimentației, dar și potrivit personalității tale. Buchetul este cel care întregește imaginea miresei.

În periada antică a grecilor și a romanilor, miresele obișnuiau să poarte în păr ghirlande de plante mirositoare. Se considera că acest lucru alunga spiritele rele, protejând mireasa în ziua nunții. În secolul XIX, Regina Victoria alege să insereze pentru prima oara flori în buchetul său, de atunci ideea fiind preluată și răspândită în toată lumea.

Astăzi florile alese pentru buchetele de mireasă sunt atent selectate din punct de vedere al semnificației lor sau și a cromaticii.

Trandafirii sunt cele mai utilizate flori în acest tip de buchete. Fie ca miresele aleg unii roșii, pentru a simboliza dragostea, fie că opteaza pentru unii albi semnificând puritatea sentimentelor, majoritatea mireselor îi aleg datorită aspectului și parfumului lor. Totodată miresele mai îndrăznețe aleg trandafiri în nuanțe de roz.

buchete de mireasa

Buchet hârtie Bratarele.din.Margele 275 lei

Buchet flori textile Flower.Flavour 520 lei

Buchet textil Brizzbrizzuri 480 lei

Buchet hârtie APDeco 210 lei

Buchet flori textile Nunny.sDiary 249 lei

Alte mirese aleg cala albă pentru buchetele lor. Această floare având o formă simplă, buchetele vor fi de asemenea simplificate însă foarte elegante și feminine. De cele mai multe ori alte elemente decorative lipsesc, firele de cală fiind prinse doar cu o fundă de satin. Recunoscută ca floare regală, cala poate simboliza puritatea, perfecțiunea și frumusețea.

Crinul este de asemenea o floare elegantă, simbol al regalității în Franța.

Acesta este foarte puternic mirositor, așa că la buchetele de mireasă este recomadat să fie asociat și cu alte plante, cum ar fi trandafirul. Pentru miresele care doresc  un stil exotic pentru nunta lor, buchetul de mireasă poate cuprinde ordiheea, dând o notă îndrăzneață. Doamnele care doresc o nuntă tradițională, rustică, pot opta pentru flori de câmp, cum ar fi lavanda sau floarea soarelui.

buchete elegante

Buchet hârtie CuibDeCuc 120 lei

Buchet flori fimo unicdesign 399 lei

Buchet anemone CadouriFistichii 250 lei

Buchet trandafiri hârtie irinarosca 320 lei

Buchet multicolor DianaArtDeco 210 lei

Buchet flori textile aura.angeline 450 lei

Însă pe lângă toate aceste semnificații și simboluri ale florilor, trebuie să alegi și după preferințele tale personale, după culoarea pe care o preferi, sau după stilul întregului eveniment. Astfel își poți crea buchetul cu ce flori dorești, alăturând chiar mai multe tipuri de flori. Poți chiar alege buchete din flori neconvenționale,  realizate din materiale textile, hârtie, mărgele, etc.  Pentru oricare alegere faci și orice tip de buchet dorești, creatorii Breslo îți stau la dispoziție.

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional