Cum păstrezi culoarea părului vopsit pe timp de vară

De Sandra S., pe

Soarele strălucește puternic, vacanța la mare – sau la piscină – este indispensabilă, iar părul are numai de suferit. Dacă abia te-ai vopsit și vrei ca nuanța să reziste cât mai mult timp, uite ce trebuie să faci:

Spray cu protecție UV pentru păr

Razele UV decolorează firele de păr vopsite, așa că ai nevoie de protecție în permanență și nu doar pentru piele. Unul din primii pași pe care trebuie să-i faci deja în acest sezon este să-ți cumperi un spray care să-ți protejeze podoaba capilară de razele ultraviolete. La fel, pentru mai multă protecție poți purta și o pălărie de soare ușoară, perfectă pentru plajă.

Cât mai puțin în apă

Dacă poți să eviți să-ți uzi părul, atunci fă asta, pentru că sarea din mare și clorul din apa de piscină îți deshidratează părul, iar la sfârșitul vacanței va fi sârmos și uscat. În plus, cele două contribuie și la spălarea vopselei din păr, astfel că va fi și decolorat. Poți purta o cască de înot dacă știi că îți vei uda părul.

Șampon și balsam pentru păr vopsit

Dacă vrei să ai o culoare rezistentă în timp, trebuie să te speli cu produse special destinate părului vopsit. Așadar ia-le cu tine mai ales în vacanță – iar dacă poți adăuga și o mască hidratantă, cu atât mai bine îți va fi de ajutor în vacanță.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro