De ce să-ți petreci vacanța în Sicilia

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 08 martie 2022, 11:13

Ai chef să bei vara asta un cocktail în locul preferat al actriţei Greta Garbo? Mergi în Sicilia! Cafeneaua Wunderbar te aşteaptă ca un preludiu la o vacanţă de vis.
Să cobori prin Grand Cava, să iei o cafea la Wunderbar, să prinzi apusul la Capo Milazzo, să vizitezi Urechea lui Dionysos, să escaladezi munţii sau să nu te mai saturi de privit marea. Pe scurt, să mergi în Sicilia – iată ce poţi face dacă visezi la o vacanţă de vis la sfârşit de octombrie.
De ce să-ți petreci vacanța în Sicilia

În Sicilia ai tot ce vrei

Este cea mai mare insulă din Marea Mediterană şi ascunde peisaje de vis. Mirosul de sare combinat cu cel de fructe de mare, cafea espresso şi briză marină te îmbie la promenade lungi, decorate cu vegetaţie luxuriantă sau cactuşi uriaşi. Oricare ar fi destinaţia finală, Siracusa, Taormina, Segesta, Mondello, surprizele sunt la fel de spectaculoase.

Dacă ești pasionat de plaje sau biosfera marină, vezi curiozități despre Marea Egee, Marea Marmara, Marea Adriatica sau Marea Baltica.
De ce să-ți petreci vacanța în Sicilia

Câteva repere

Legenda spune că, atunci când Dionysos vroia să afle conspiraţiile puse la cale de duşmanii săi, se retrăgea într-o grotă pe care Caravagio, impresionat de poveste, a numit-o „Urechea lui Dionysos”.
Drumul până la ea este presărat de portocali, palmieri şi magnolii. Tot în Siracuza, oraşul lui Arhimede, mai găseşti Teatrul Vechi şi Amfiteatrul Roman. Dacă vrei senzaţii mai tari, urcă pe muntele Etna şi admiră cel mai mare vulcan activ din Europa, numit odinioară de greci, „Casa Ciclopilor”. Taormina este ingenioasa insuliţă aşezată între munţi şi Marea Ionică, iar punctul principal de atracţie îl constituie
Teatrul Antic, practicabil şi în ziua de azi.
De ce să-ți petreci vacanța în Sicilia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!