mere fără coajă, rase: 300-500 g în 3-5 mese pe zi, timp de 2-3 zile
supă de morcov cu morcovul fiert, pasat
orez fiert: decoct sau mucilagiul
atât la morcov, cât şi la orez se pot adăuga, după fierbere, 2-3 căţei de usturoi zdrobiţi (pentru rolul antiseptic marcant)
revenirea la alimentaţia obişnuită: se va face progresiv în circa 2-3 săptămâni
alimente permise: brânză de vaci, ouă fierte tari, piure de legume (fără cartofi), carne slabă, peşte slab, terciuri de cereale mărunţite
afin
infuzie din 1 linguriţă de frunze la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 8 minute, se beau 2 căni pe zi
decoct din 1 linguriţă de fructe în 250 ml de apă ce începe să fiarbă, se fierbe 8 minute, se beau 2 căni pe zi
macerat la rece: în 500 ml de apă rece se pun 2 linguriţe de fucte uscate sau proaspete, se lasă la macerat timp de 8 ore, toată cantitatea se bea în cursul unei zile
mentă
infuzie din 1 linguriţă de frunze la 250 ml de apă, se infuzează 5 min, se beau 2 căni, maximum 3 căni pe zi, rece
merişor
se face un macerat în 100 ml de apă rece în care se pun 2 linguriţe de frunze; se lasă o oră, se strecoară, frunzele se pun în 100 ml de apă ce clocoteşte, se fierbe 15 minute, se strecoară, se amestecă cu maceratul şi se bea fracţionat, în timpul unei zile, câte 1 lingură la 2-3 ore
roiniţă
infuzie din 1 linguriţă de pulbere de frunze la 200 ml de apă clocotită, se acoperă 20 de minute, se strecoară şi se beau 400 ml pe zi, fracţionat.