Reţete ingenioase de milkshake

De Unica.ro pe

Milkshake-urile sunt băuturi sănătoase, preparate de regulă din lapte şi fructe, şi absolut delicioase. Cele mai obişnuite arome de milkshake-uri sunt căpşuni, vanilie şi ciocolată…
Chiar dacă suntem obişnuiţi să consumăm milkshake-uri doar când ieşim în oraş, nu trebuie să uităm că le putem prepară chiar la noi acasă!  

Vei avea nevoie de un blender, lapte, gheaţă şi fructe, la alegere. Copiilor le plac la nebunie şi sunt o sursă excelentă de calciu şi o modalitate ingenioasă că să reuşeşti să bei mai mult lapte, chiar dacă nu te înnebuneşti după gustul său.

Pentru un milkshake de ciocolată, poţi adauga în blender lapte, una-două linguriţe de cacao, o linguriţă sau două de zahăr şi câteva cuburi de gheaţă. Amestecă la viteză mare câteva minute şi… gata! Poţi să ornezi la sfârşit cu o cireaşă sau o căpşună, pentru un efect mai interesant.

Milkshake-ul de căpşuni se realizează într-un mod similar: adaugi în blender lapte, câteva căpşuni tăiate bucăţele şi cuburi de gheaţă. Amesteci până devine omogen şi e gata.

Pentru un milkshake de vanilie, poţi alege o „scurtatura” şi să adaugi lapte şi îngheţată de vanilie (în loc de un baton de vanilie şi cuburi de gheaţă). Poţi să ornezi cu cereale, fructe sau chiar bucăţele sau sirop de ciocolată.

Şi, dacă te-ai plictisit de aceste trei arome, îţi propunem şi alte reţete, mai ingenioase:

Shake de fructe de pădure – lapte, fructe de pădure (după sezon, mure, afine, zmeură…), suc de mere şi gheaţă.

Shake cu unt de arahide –  lapte, două linguri de unt de arahide, gheaţă şi, la sfârşit, sirop de ciocolată.

Shake cu ciocolată şi cireşe –  lapte, două-trei linguriţe de cacao, două-trei linguriţe de zahăr, câteva cireşe şi gheaţă. Ornează cu o cireaşă şi puţină frişcă.

Shake consistent cu vanilie –  lapte, budincă de vanilie, gheaţă.

Shake irlandez – lapte, cremă de lichior, gheaţă.

Shake de banane – lapte, o banană tăiată felii, fulgi de ciocolată (sau ciocolată răzuită). Ornează cu frişcă şi fulgi de ciocolată.

Shake de cafea – lapte, cafea instant şi o cupă de îngheţată de vanilie.   

Voi ce reţete de shake-uri pregătiţi?  

Foto:Shutterstock

Află şi alte 37.000 de reţete şi articole, numai pe Gustos.ro!

Reţete ingenioase de milkshake

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro