Reţete desert: Tarte portugheze (pasteis de nata) cu cremă de ouă şi vanilie

De Diana Zagrean pe

Deşi nu par foarte sofisticate, celebrele tarte portugheze, denumite pasteis de nata sunt de-a dreptul spectaculoase atunci când sunt servite calde, proaspăt scoase din cuptor. Încercaţi reţeta noastră de tarte portugheze şi nu veţi regreta că aţi preparat acest desert delicios.
Ingrediente aluat:
300 grame făină
250 grame unt
Un praf de sare
Apă
Se amestecă făina cu apa şi sarea până se formează un aluat omogen.
Untul se împarte în trei părţi egale. Se întinde aluatul pe blatul de lucru şi se unge cu una dintre părţi.
Se taie aluatul în trei părţi, la rândul lui şi se suprapun cu faţa unsă în jos. Se repetă procedura până terminaţi untul şi se dă la rece circa 30 de minute.
Se scoate aluatul de la rece şi se rulează în formă dreptunghiulară. Se rulează pe diagonală în formă de cilindru, din care se taie circa 20 de felii groase de circa 4 cm.

Se umplu forme de brioşe sau mini tarte cu feliile de aluat şi se întinde bine pe laturile formelor.
Citeşte mai departe şi află cum să faci umplutura pentru delicioasele tarte portugheze pasteis de nata pe pagina următoare!
 

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Influencerii de pe Instagram au descoperit Cernobîlul, iar acum pozează sexy în zona de excludere

Influencerii de pe Instagram au descoperit Cernobîlul, iar acum pozează sexy în zona de excludere