Reţete desert: Tarte portugheze (pasteis de nata) cu cremă de ouă şi vanilie

De Diana Zagrean pe

Deşi nu par foarte sofisticate, celebrele tarte portugheze, denumite pasteis de nata sunt de-a dreptul spectaculoase atunci când sunt servite calde, proaspăt scoase din cuptor. Încercaţi reţeta noastră de tarte portugheze şi nu veţi regreta că aţi preparat acest desert delicios.
Ingrediente aluat:
300 grame făină
250 grame unt
Un praf de sare
Apă
Se amestecă făina cu apa şi sarea până se formează un aluat omogen.
Untul se împarte în trei părţi egale. Se întinde aluatul pe blatul de lucru şi se unge cu una dintre părţi.
Se taie aluatul în trei părţi, la rândul lui şi se suprapun cu faţa unsă în jos. Se repetă procedura până terminaţi untul şi se dă la rece circa 30 de minute.
Se scoate aluatul de la rece şi se rulează în formă dreptunghiulară. Se rulează pe diagonală în formă de cilindru, din care se taie circa 20 de felii groase de circa 4 cm.

Trebuie sa iei in calcul si reteta asta de crema de zahar ars!

Se umplu forme de brioşe sau mini tarte cu feliile de aluat şi se întinde bine pe laturile formelor.
Citeşte mai departe şi află cum să faci umplutura pentru delicioasele tarte portugheze pasteis de nata pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2