Sosul guacamole – cum îl pregătim?

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 04 august 2020, 13:31

Guacamole e un sos făcut din avocado care e foarte versatil. Se poate servi ca atare, ca garnitură la anumite fripturi sau chiar ca sos pentru chipsuri – un aperitiv…
delicios pentru mese festive sau petreceri între prieteni. Iată cum se pregăteşte:

Ingrediente:

2 avocados (sâmburele scos şi luat de pe coajă), 3 linguri de mujdei, 1 linguriţă de sare, 1/2 linguriţă de piper, zeamă de la o lămâie, 1 linguriţă iaurt, roşii taite cubuleţe mici

Mod de preparare:

Se amestecă toate şi se face o pastă. După preferinţă se poate lasă 1 avocado să nu fie aşa piure, adăugându-se mai la sfîrşit, şi atunci pasta va avea şi bucăţele mai mari de avocado.

Se serveşte cu „chips”. De asemenea se poate servi cu „crackers” şi lîngă FAJITAS.

Sfaturi extra:

Poţi servi guacamole imediat după ce îl prepari sau îl poţi păstra chiar câteva zile. Totuşi, e recomandat să-l serveşti imediat. Dacă vrei totuşi să-l păstrezi pentru mai mult de 6 ore, e bine să adaugi o linguriţă de suc de lămâie şi să amesteci bine. Aşa, sosul nu se va oxida.

Când îl serveşti, e bine să-l pui într-un bol de lemn. Folosind suc de lămâie, umezeşte uşor bolul înainte să adaugi sosul guacamole.

Pentru ca sosul tău să arate mai festiv, pune o linguriţă de smântâna în centru, apoi ornează cu frunzuliţe de pătrunjel şi feliuţe de roşii.

Foto: Shutterstock

Află şi alte 37.000 de reţete şi articole, numai pe Gustos.ro!

Sosul guacamole - cum îl pregătim?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!