Unde îţi trimiţi CV-ul

De Unica.ro, pe

Daca in urma cu cativa ani intentionai sa-ti gasesti un loc de munca sau sa-l schimbi pe cel vechi, lucrul acesta era o adevarata corvoada. Timpul acordat acestei actiuni, care este de altfel si foarte imortanta pentru viata, era mare.
Locurile de munca disponibile atunci pe piata romaneasca erau afisate in 2-3 pagini in ziarul Romania Libera. Da, daca aveai noroc, aplelai la prieteni pentru gasirea unui loc de munca, si scapai de multimea de interviuri. De partea cealalta, angajatorii erau sufocati de miile de faxuri cu CV-uri primite de la cei care doreau sa se angajeze.

Azi lucrurile stau cu totul altfel. Cel mai bun loc unde poti sa-ti gasesti un job? Pe site-urile de recrutare. Recrutarea online a cunoscut in ultimii ani o dezvoltare exploziva la nivel mondial, iar cei care au pus bazele unui astfel de serviciu sunt, bineinteles, americanii. Ei au fost cei care au gandit primii un sistem de centralizare a ofertelor si cererilor de pe piata muncii, prin intermediul internetului.

Fenomenul, despre care se poate spune ca are un mare succes, a luat amploare si la noi in tara, iar prima afacere de acest fel apare in anul 1999 si se numeste eJobs.ro. Daca vrei sa aplici vreodata pe aceste site-uri este bine sa stii ca la noi sunt peste 100, dar dintre cei mai importanti „jucatori” din piata recrutarii online sunt bestjobs.ro

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!