Meserii foarte căutate în România

De Unica.ro, pe

Dacă te-ai întrebat care sunt cele mai atractive joburi pentru candidaţi într-o perioadă în care piaţa muncii este în plină criză, împreună cu câţiva specialişti în recrutare…

…şi resurse umane, am reuşit să facem o mică trecere în revistă.

PR-ul, marketing-ul şi energy-ul sunt domenii de interes

Delia Burnham, country manager al companiei CVO Recruitment România spune că cele mai „interesante” posturi pentru candidaţi sunt poziţiile în domeniul energy pentru că „toată lumea consideră acest domeniu de viitor”. Un alt domeniu care are posturi atractive, în viziunea acesteia, este cel de marketing  care reprezintă atractivitate datorită expunerii mediatice la care sunt supuşi cei care lucrează în breaslă, dinamismului profesional şi provocării vis-a-vis de competiţia din piaţă.
De aceeaşi părere este şi reprezentatul unei companii internaţionale de resurse umane care activează şi pe piaţa din România. El spune că anul acesta a observat o atracţie a candidaţilor pentru domenii ca PR-ul sau Marketingul.
 
Aceste industrii prin tradiţie au vrăjit dintotdeauna femeile şi în plus, pe viitor, spune reprezentantul, vor oferi oportunităţi foarte mari de dezvoltare personală şi socio-profesională pentru că firmele vor din ce în ce mai mult o imagine şi un brand profesionist.

De mare interes pentru oamenii cu experienţă sunt poziţiile de brand manager, PR ofiţer, PR manager şi în general cam tot ce ţine de comunciare, informează reprezentatul companiei de resurse umane, care mai spune că un alt tip de posturi care reprezintă un important factor de interes pentru candidaţi sunt cele în proiectele finanţate european, în special cele în domeniul dezvoltării organizaţionale şi al resurselor umane.

Domeniul finaciar şi IT-ul, puţin afectate de criză

Delia Burnham şi reprezentatul companiei de resurse umane spun că anul acesta domeniul financiar şi IT-ul a fost mai puţin afectate de criză. Dacă ar fi să facem un top trei al celor mai atractive posturi pentru candidaţii din acest domeniul finaciar, poziţii ca analistul financiar, analistul de audit sau control financiar, sunt cele mai căutate. De menţionat însă că această ordine este aleatorie. În domeniul IT s-a putut observa un interes crescut pentru poziţiile de specialist şi oamenii cu experienţă.

Scăderi de cereri în piaţă

De asemenea, anul acesta s-a înregistrat o scădere a cererii din partea companiilor pentru poziţiile de entry level şi a celor fără experienţă. Un domeniu în care această scădere a putut fi vizibilă este cel al resurselor umane.
 
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!