Filme care te vor inspira în carieră

De Unica.ro, pe

Inspiraţia în ceea ce priveşte cariera sau drumul pe care vrei să îl alegi o poţi găsi oriunde şi de cele mai multe ori acolo unde nici nu te aştepţi. Filmele ar putea fi o modalitate…
… de automotivare în a găsi exemple sau modele cu a căror destin să rezonezi chiar şi când vorbim de viaţa profesională.

Dacă simţi că ai nevoie de ceva curaj, de mai multă energie sau vrei doar să te relaxezi, atunci ia în calcul şi propunerile noastre de filme care mai mult ca sigur te vor inspira în carieră sau poate te vor ajuta să iei mai uşor decizii şi îţi vor da o idee la care până acum nu te-ai gândit.

„Diavolul se îmbrăca de la Prada”

Un film ce îţi va fi de folos mai ales dacă abia acum debutezi în carieră sau te va face să îţi aminteşti de începuturi. Întreagă acţiune a filmului se petrece în lumea glossy a revistelor de modă newyorkeze, o lume care la prima vedere pare fascinantă pentru orice tânără care îşi doreşte o carieră în domeniu.

Reţeta filmului este una simplă: o fată modestă care are visuri mari, o scorpie în rol de şefă, pregătită să o exploateze şi să nu îi recunoască deloc meritele şi desigur colegele care caută orice prilej pentru a o umili şi a-i pune beţe în roate. Pare un scenariu desprins din realitate, nu-i aşa? Şi ce faci când destinul îţi oferă mai mult decât îi poţi tu oferi? Andy, tânăra aspirantă la jobul de editorialist de modă alege să renunţe la ceea ce este ea, la imaginea pe care o are, la stilul de viaţă de până atunci, că să poată face faţă în final exigenţelor care se impun în lumea în care a intrat.

Viaţă ei se transformă radical, iar ea devine o cu totul altă persoană, renunţă la ceea ce este şi acceptă să facă parte dintr-un decor în care nu se potriveşte. Se desprinde de trecut , pierde tot ceea ce câştigase până atunci, inclusiv pe bărbatul care o iubea, şi ajunge să aibă cariera pe care şi-a dorit-o. Dar merită să faci compromisuri, aşa cum a făcut Andy?  Un job care nu ţi se potriveste ajunge să îţi dea toată viaţa peste cap, iar acesta este un mesaj ce merită reţinut.

„Slumdog Millionaire”

Nu este un film despre carieră şi lumea cosmopolită în care femeile visează să trăiască azi. Dar este un film ce ar trebui să te motiveze şi să te facă să realizezi că nu contează de unde eşti, contează unde îţi doreşti să ajungi. Realitatea în care trăim azi nu prea mai are nicio legătură cu povestea filmului: Jamal un tânăr sărac, orfan, venit din mahalalele Mumbaiului, ajunge prin propriile forţe milionar, participând la un concurs televizat.

Nu asupra succesului obţinut şi îmbogăţirii fulgerătoare insistăm, ci asupra poveştii acestui tânăr. Viaţă poate fi de cele mai multe ori cea mai bună şcoală. Fiecare capitol din viaţă noastă ne învăţa câte o lecţie, care la un moment dat ne va folosi. Aşa cum i s-a întâmplat şi lui Jamal, care a dat răspunsurile corecte la concurs tocmai datorită experienţelor sale, a vieţii care l-a învăţat tot ceea ce trebuia să ştie.

„Pursuit of Happyness”

Un film ce trebuie neapărat văzut, pentru că niciodată nu ştii când vei fi nevoită să o iei de la zero. Chris Gardner investeşte toate resursele pe care le are pentru a-şi îndeplini un vis, numai că şansa aceasta îi este refuzată. Şi totuşi cum să îţi găseşti motivaţia într-o poveste despre eşec?

În primul rând te poţi convinge că atâta timp cât îţi urmezi visul până la capăt, efortul îţi va fi răsplătit într-un fel sau altul, şi nu în cele din urmă nu există obstacole ce nu pot fi depăşite sau probleme cărora să nu le găseşti rezolvare, iar doriţa lui Chris de a răzbate în viaţa nu are cum să nu te inspire.

„Sex and the City”

Chiar dacă temele tratate în film nu au prea multă legătură cu viaţă profesională a personajelor, totuşi nu putem trece mai departe fără să vorbim de Carrie Bradshaw: o femeie de succes, care şi-a transformat pasiunea în carieră şi a cunoscut celebritatea.

Are un job pe care îl iubeşte, acela de editoarialist la Vogue, a scris o carte şi a devenit un model pentru multe femei. Carrie îşi câştigă existenţa muncind cu pasiune ca mai apoi să investească ce câştigă în ceea ce o pasionează cel mai tare: „I like my money right where I can see it… hanging in my closet.”…şi cine nu şi-ar dori un astfel de job?!

„The Bucket list”

În loc de concluzie, vă recomandăm acest film excepţional. Cu o distribuţie remarcabilă, ce nu poate fi trecută cu vederea indiferent de contextul în care îl amintim: Jack Nicholson şi Morgan Freeman. Filmul are un mesaj foarte clar: „If you are not living, you are dying”.

Până la urmă, nimic nu e mai preţios decât timpul pe care îl ai şi posibiliatăţile de a-l trăi din plin. Indiferent de statutul la care ajungi, cel mai important este să descoperi lucrurile care te fac fericit şi care de cele mai multe ori nu se găsesc nici în averile pe care le-ai adunat şi nu depind nici de nivelul la care ai reuşit să ajungi în carieră.

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!