Echilibrul, din nou la modă

De Unica.ro pe

Într-un articol recent, Kevin Weeler, Preşedinte la Global Learning Resources, vorbea despre echilibrul între viaţă personală şi cea profesională. E un concept care merită revăzut, mai ales că se vorbeşte de echilibru abia în secolul 20, înainte împletirea între viaţă de familie şi muncă era mult mai naturală.
Ne-a luat mult timp să ne obişnuim să mergem undeva şi să stăm ore întregi tintuiti în acel loc, pentru că acum…sau poate în curând.., să vină momentul să ne dezobişnuim. Sau măcar să integrăm mai bine cele două părţi.

Se pare că pentru generaţia Baby Boomers (născuţi imediat după cel de-al doilea Război Mondial) ideea de a sta într-un singur loc pentru a munci, un anumit număr de ore, era felul natural de a fi. Ceea ce se întîmplă însă cu generaţiile mai noi duce la o schimbare a acestei perspective.  Şi cei care contribuie la această schimbare sunt Generaţia Y (născuţi în intervalul 1970-2000), a căror atitudine despre muncă şi flexibilitatea pe care au început să o impună vizavi de locul în care această se desfăşoară, pare a confirmă existenţa unei noi abordări. O abordare mai flexibilă, în care accentul se pune pe rezultatul muncii tale, pe implicare şi credinţa că ceea ce faci este potrivit talentelor şi aspiraţiilor tale. www.careeradvisor.roArticolul a fost redactat de Mădălina Uceanu – Career Coach, activă de peste 15 ani în domeniul recrutării.  

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro