Carieră: 5 greşeli care îţi înnebunesc şeful

De Sandra S., pe

Orice ai face la serviciu, trebuie să ai grijă. De la minutele pe care le petreci vorbind la telefon, până la orele pe care le petreci în faţa calculatorului şi până la e-mailurile pe care le trimiţi, poţi face anumite lucruri care sunt enervante pentru şeful tău.
Ticurile verbale
Mai ales dacă lucrezi într-un mediu business, este foarte important să te îmbraci impecabil, dar să şi vorbeşti astfel. Ticurile verbale pot fi enervante – chiar şi când le foloseşti în discuţiile cu prietenii, dar şeful tău probabil nu va fi la fel de înţelegător. Din fericire poţi scăpa uşor de ele.
Cum vorbiţi în afara orelor de serviciu
Când programul de lucru s-a terminat, însă ai ceva urgent de transmis şefului tău, poţi face asta sunându-l sau, dacă ora nu este tocmai potrivită, îi poţi trimite un SMS. Totuşi, nu folosi aceste canale în afara orelor de muncă dacă nu ai de comunicat ceva urgent, pentru că se poate înţelege altceva şi astfel îţi pui job-ul în pericol.
Câte întrebări pui
Superiorii, şefii, managerii. Ei au adesea mai multe lucruri de făcut, poate chiar mai importante, şi nu au întotdeauna timp la dispoziţie să-ţi răspundă la întrebările pe care le pui – mai ales dacă le poţi găsi şi singură răspunsurile.
Verifică ce scrii
De fiecare dată când adresezi un e-mail şefului tău, nu uita să-l reciteşti. Poţi face o impresie proastă dacă ai erori şi nu numai.
Întârzii la serviciu?
Întârzii azi, întârzii mâine şi în restul zilelor. Poate este vorba doar de 5 minute, însă aceste minute se adună, iar cei mai mulţi dintre şefi chiar ţin cont de acest lucru, iar asta poate păta imaginea ta la serviciu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!