Palpitațiile pot apărea în orice moment și este indicat să nu le neglijezi. Vezi cum reglezi ritmul inimii în câteva secunde.
Situațiile tensionate, lipsa de nutrienți, stresul și oboseala pot duce la apariția palpitațiilor. De cele mai multe ori nu indică ceva grav, însă nu trebuie ignorate. Dacă ți se întâmplă des ca ritmul inimii să se deregleze, este indicat să vezi un cardiolog. Dacă, însă, ți se întâmplă rar să ai un puls accelerat, poți apela la câteva metoda care te vor calma. Înainte să încerci orice remediu, trebuie să discuți cu medicul tău de familie.
Scapă de palpitații cu apă rece
Dacă știi că ți se întâmplă, uneori, să ai plapitații, este bine să ai în congelator cuburi de gheață, pentru că vei avea nevoie de apă foarte, foarte rece. Pune-o într-un lighean și stai cu fața în apa rece ca gheața cât timp poți să îți ții respirația, potrivit explorehealthyfood. Această metodă stimulează nervul vag, care afectează ritmul cardiac. Când îți ții fața în apă rece, corpul trimite semnale pentru încetinirea metabolismului, iar pulsul începe să îți scadă. Este același reflex care ajută o persoană să reziste mult timp în apă rece.
Fă exerciții de respirație
Dacă ai palpitații, te vor ajuta și exercițiile de respirație. Trage aer în piept, apoi expiră cât de repede poți. Repetă acest exercițiu de câte ori este nevoie. Ține cont că nu este de ajuns să inspiri mult oxigen, este important să îl dai pe tot afară, cât de repede poți. Vei vedea că pulsul tău va scădea.
Dacă un episod de palpitații durează mai mult de 20 de minute și este însoțit de stări de leșin, dureri în piept și dificultăți de respirație, trebuie să ceri ajutor medical de urgență.
Palpitațiile apar, de cele mai multe ori, din cauza anxietății sau a consumului de cafea, nicotine sau alcool. În unele cazuri, însă, sunt și semnul unei boli grave de inimă. Bolile de tiroidă sau nivelul scăzut al glicemiei duc, de asemenea, la accelerarea pulsului. Unele persoane au palpitații după ce mănâncă foarte mult sau consumă nitrați ori sodiu. În cazul în care observi că ritmul inimii se accelerează după ce consume anumite alimente, s-ar putea să ai o sensibilitate alimentară.
Nu lua medicamente pentru palpitații decât la recomandarea medicului. De cele mai multe ori, aceste dereglări trec fără tratament.
Cel mai simplu mod prin care poți trata palpitații este să reduce stresul sau anxietatea. Încearcă câteva metode de relaxare, precum meditație, yoga sau aromoterapie. Evită cafeaua, țigările sau energizantele și încearcă să faci cel puțin 30 de minute de mișcare pe zi. O alimentație bogată în legume și fructe ajută, de asmenea, la stabilirea unui ritm cardiac normal.