Vindecă diareea cu un ceai din patru plante

.

Pot exista diverse cauze pentru acest tip de afecțiune: ingestia unor alimente contaminate cu bacterii sau paraziți sau insuficient preparate termic, boli ale tractului digestiv, virusuri etc. O diaree acută poate fi consecința unei enterite sau enterecolite.

Enterita constituie inflamația intestinului subțire. În unele cazuri, inflamația se produce și la nivelul stomacului (gastrită) și a intestinului subțire (colită). Există mai multe tipuri de enterită, printre care: virală sau bacteriană, indusă de radioterapie, de medicamente, de consumul de alcool sau de droguri, de un flux de sânge scăzut, de boli inflamatorii, cum ar fi colita ulcerativă sau boala lui Crohn. Simptomele enteritei sunt febră, greață, vomismente, diaree și dureri abdominale. De obicei, enterita virală se vindecă în câteva zile.

Enterocolita reprezintă inflamația tractului digestiv (a intestinului subțire și a colonului) cauzată de diverse infecții cu bacterii, viruși, paraziți, ciuperci. Enterocolita se manifestă de obicei prin diaree severă, însoțită sau nu de greață, vomă, dureri abdominale, febră, frisoane, alterarea stării fizice generale.

Citește mai departe în Dicționarul medical

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton