Statul pe scaun la birou îți poate provoca spondiloză cervicală

.

Spondiloza cervicală, cunoscută sub numele de osteoartrită cervicală sau artrita gâtului, este o boală frecventă, care afectează articulațiile și discurile de la nivelul gâtului. Ea se manifestă prin uzura cartilajului și oaselor coloanei vertebrale cervicale, care se află în spatele gâtului. Deși este asociată vârstei, ea poate fi cauzată de alți factori.

Pe măsură ce discurile se deshidratează și se contractă,  se dezvoltă semne de osteoartrită, inclusiv proiecții osoase de-a lungul marginilor oaselor (ciocuri osoase).

Spondiloza cervicală este foarte frecventă și se agravează odată cu înaintarea în vârstă. Boala afectează, în prezent, mai mult de 85 la sută din persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, însă unii oameni care suferă de ea nu prezintă simptomele acesteia.

Pentru alții însă, aceasta poate provoca durere cronică severă în zona gâtului și rigiditate. Cu toate acestea, mulți oameni cu spondiloză cervicală sunt capabili să desfășoare activitățile zilnice normale.

Partea din spate a gâtului include coloana cervicală, precum și mușchii și ligamentele care o înconjoară și o susțin. Coloana cervicală este formată din șapte oase numite vertebre.

Citește mai departe în Dicționarul medical.

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton