Trucuri ciudate, care te ajută să rămâi sănătoasă

.

Știm cu toții ce trebuie să facem, pentru a fi sănătoși: să mâncăm multe și legume, să facem exerciții și să dormim cel puțin opt ore pe noapte. Sunt, însă, și alte trucuri, mai puțin cunoscute, care îți cresc imunitatea și te feresc de boli.
Dacă vrei să ai dinți sănătoși, nu te spăla pe dinți după ce mănânci, mai ales dacă alimentele erau acide. Citricele, energizantele, roșiile sau băuturile carbogazoase îți slăbesc smalțul dinților, iar dacă te speli pe dinți imediat după ce le consumi, grăbești efectul pe care acidul îl are asupra danturii tale. Așteaptă între 30 și 60 de minute după masă, apoi folosește fără probleme periuța de dinți.

Mănâncă mai mult, dacă vrei să mănânci mai puțin

O gustare nesănătoasă de 100 de calorii poate îți va tăia nevoia de dulce pe moment, dar te va face mai înfometată mai târziu. Specialiștii susțin că atunci când mănânci cantități mici de carbohidrați, îți crești nivelul de zahăr din sânge pe moment și vei pofti la mai mult dulce. Alege, în schimb, alimente mai bogate în proteine, precum unt de arahide sau brânzeturi. Chiar dacă au mai multe calorii, îți vor da mai repede senzația de sațietate, potrivit health.com.

Bea cafea, pentru a dormi mai bine

Un studiu efectuat de cercetătorii japonezi au constatat că oamenii care au consumat 200 mg de cafeină, înainte să se odihnească pentru 20 de minute, s-au simțit mai energici și au fost mai eficienți decât cei care doar au dormit. Specialiștii susțin că acest lucru se datorează faptului că, după cele 20 de minute de odihnă, cafeina își face efectul și elimină din creier adenozina, o moleculă care ne face să ne simțim mai obosiți. Somnul înlătura adenozina, iar când este combinat cu cafeina, senzația de oboseală dispare pentru mai mult timp.

Sari peste energizante, când te simți obosită

Energizantele conțin de cinci ori mai multă cafeină decât cafeaua, dar imboldul pe care îl dau este trecător și atrage și efecte secundare, precum nervozitate, iritabilitate și palpitații. În plus, aceste băuturi conțin cantități mari de taurină, un stimulent al sistemului nervos central, și peste 50 de grame de zahăr pe porție. Aceste substanțe cresc nivelul de zahăr temporar, pentru ca apoi să scadă brusc și să te lase epuizată, râvnind la un alt energizant.

Dacă vrei să porți o mărime mai mică a hainelor, ia în greutate

Nu înseamnă să te îngrași, ci să îți mărești masa musculară. Chiar dacă un kilogram de grăsime cântărește cât unul de mușchi, masa musculară ocupă mai puțin loc și vei avea dimensiuni mai mici decât o persoană cu același număr de kilograme, dar cu mai multă grăsime.

Bea apă când ești balonată

Chiar dacă ți se pare ciudat, apa te ajută, atunci când ești balonată. Dacă, de exemplu, ai o alimentație bogată în fibre, organismul tău are nevoie de apă, pentru a le dizolva și a reduce senzația neplăcută. Apa reduce și balonarea cauzată de dezhidratare.

Fă sport atunci când ești obosită

Atunci când te simți epuizat, nu prea mai ai chef de nimic, dar ar fi bine să tragi de tine, pentru că sportul de va umple de energie. Oboseala și o stare de spirit proastă de schimbă după doar 30 de minute de exerciții fizice de intensitate medie, potrivit unui studiu publicat în „Medicină și Știință în Sport și Exerciții fizice”.

Scrie de mână, dacă vrei să îți amintești mai ușor

Notițele scrise de mână sunt mai ușor de reținut și mențin sănătatea creierului, potrivit unui studiu al Universității Indiana. Atunci când scrii informația, ți-e mai ușor să ți-o amintești.

Renunță la săpunul anti-bacterian

Nu există nicio dovadă că săpunul anti-bacterian este mai eficient decât cel normal. În plus, anumite ingrediente din aceste produse îți pun sănătatea în pericol, crescând rezistența bacteriilor.
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton