Trendurile în nutriție ale anului 2018

De Adina Rosetti pe
Larisa Petrini (Health Coach) ne-a povestit către ce ne îndreptăm în viitor în materie de nutriție, dietă & healthy lifestyle, ce este IN și ce este OUT.

Către ce ne îndreptăm în viitor în materie de nutriție, dietă & healthy lifestyle?
Ne îndreptăm către flexitarianism (diete care nu elimină în totalitate grupe de alimente și stil de viață adaptat la programul și ritmul nostru de viață). Știință și mai multă precizie legată de recomandări! Fie că vorbim de studii noi, tehnologie, mâncare funcțională sau analize genetice, viitorul este despre inovație. Inteligența artificială ne ajută deja să citim gesturi și expresii faciale, emoții. Următorul nivel de interacțiune va fi definit de device-uri. E doar o chestiune de timp până când vom cumpăra din farmacii sau supermarket-uri căști sau plasturi pentru meditație și mindfulness sau inele pentru măsurarea calității somnului.

Concret, ar este IN si ce este OUT în 2018, ca obiceiuri de viață & nutriție? 

OUT
Detox-urile cu sucuri care s-au dovedit a fi total ineficiente. Ideea unui regim nu este diminuarea masei musculare. Sucurile sunt sărace în fibre, proteine și calorii și nu asigură energia necesară unui program normal de muncă de 9-10 ore pe zi.
Dietele drastice care exclud în totalitate grupe alimentare.
Superalimentele „minune” foarte populare datorită campaniilor de promovare, însă nu la fel de eficiente: uleiul de cocos din alimentație (în regulă pentru beneficiile sale cosmetice însă nu atât de valoros în dietă), bicarbonatul de sodiu, turmericul și făină de migdale. Ne concentrăm mai mult pe ceea ce aduce valoare reală, validată științific și mai puțîin pe „naturalul forțat”.

IN
Terapiile intravenoase cu micronutrienti care se absorb în proporție de 100% față de 50% în cazul suplimentelor alimentare cu vitamine.
Analizele genetice pentru nutriție, sport și wellbeing. Pentru că au baza științifică și pentru că ne dau informații despre felul în care reacționăm la micro și macronutrienti sau care este cel mai potrivit tip de mișcare pe care ar trebui să îl facem, în funcție de constituția noastră genetică.

Citeste mai mult despre trendurile anului 2018 in numarul de ianuarie al revistei UNICA!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro