Medicul nutriționist Mihaela Bilic: Cum scăpăm de anemie?

De Unica.ro, pe

Mihaela Bilic, medic primar în specialitatea diabet, nutriţie şi boli metabolice, a vorbit pe rețelele de socializare despre modul în care putem scăpa de anemie prin alimentație.

Mihaela Bilic, unul dintre cei mai renumiți medici nutriționiști de la noi din țară, dă adesea sfaturi de nutriție pe rețelele de socializare. Recent, aceasta le-a spus urmăritorilor săi cum pot scăpa de anemie, o afecțiune destul de comună, dar care are simptome extrem de neplăcute și care poate crea alte probleme de sănătate dacă nu este tratată corespunzător.

Citește și: Mihaela Bilic: „Zahărul scade imunitatea!”

Mihaela Bilic: Alimentele ce pot fi consumate cu încredere și după ce expiră

Mihaela Bilic: „Laptele de soia contribuie la dezvoltarea cancerelor hormono-dependente”

Cum a slăbit Mihaela Bilic fără dietă: „Eram disperată, mă în­gră­șasem din cauza unor tratamente hormonale!”

MihaelaBilic: Cum scăpăm de anemie?

Carența de fier este una dintre principalele cauze ale anemiei. Nu doar alimentele sunt importante, ci și modul în care gătim ne poate ajuta să rezolvăm această problemă, ne spune Mihaela Bilic.

Cu spanac, ar spune Popeye-marinarul. Eu zic cu tocăniță… gătită înăbușit. Metoda de gătit are impact pozitiv asupra conținutului de fier din alimente:

Gătitul în mediu acid (pe bază de sos de roșii) și folosirea de oțet în salate cresc utilizarea fierului din mâncare; vitamina C din fructe și legume triplează cantitatea de fier absorbită din alimente.

Prepararea alimentelor în vase din fontă sau fier îmbogățește substanțial conținutul de fier al produsului final: 100g sos de spaghete gătit în cratiță de inox conține 1 mg fier, în timp ce gătitul în cratița din fontă îi adaugă încă 10 mg fier.

Fierul nu este distrus de căldură, deci carnea preparată în sânge este la fel de bogată în fier ca și cea bine gătită. Contează ce bucată de carne alegem, cu cât este mai roșie și mai închisă la culoare, cu atât are mai mult fier. Pulpele de pui, de exemplu, au de 4 ori mai mult fier decât pieptul!

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!