Cum să faci corect o frecţie

.

Atunci când suferi de răceală şi gripă, soluţia nu este întotdeauna să iei un pumn de medicamente, ci poţi să apelezi şi la remedii clasice, dar eficiente. Vezi cum să faci corect o frecţie.

Cu ce se face o frecţie eficientă

Multă lume recomandă spirtul medicinal pentru o frecţie eficientă, dar există şi dezavantajul că alcoolul, ca şi oţetul, poate să ardă pielea şi este periculos în cazul copiiilor mici.
Uleiurile esenţiale sunt o altă variantă, mult mai interesantă, fie că vorbim despre ulei de citrice, ulei cu ghimbir, sau extract de sunătoare sau mentă.
Cele mai bune remedii naturale pentru o frecţie ca la carte sunt amestecurile de la plafar, sau cele făcute în casă, din plante.
Puteţi încerca mentol pentru prorpietăţile analgezice, eucalipt pentru că scade febra, cel de fenicul este un bun expectorant, în timp ce cimbrul, pinul şi camforul ajută în caz de infecţii bacteriene, air scorţişoara şi ghimbirul sunt un bun tonic şi revigorant.

Cum se face corect o frecţie

Masajul cu ulei esenţial sau soluţii de oţet şi plante se începe cu braţele, mâinile şi picioarele.
Clasicele şi tradiţionalele „şosete cu spirt”, pot fi înlocuite cu un masaj al tălpilor cu uleiuri esenţiale de citrice, scorţişoară, mentol. Acestea pun sângele în mişcare, încălzesc extremităţile şi ajută organismul să lupte cu boala.
Următorul loc unde se face o frecţie este ceafa, care trebuie masată cu grijă, fără să apăsaţi pe vertebre prea tare.
Spatele trebuie să primească un masaj revigorant, cu mişcări rapide, circulare, fără a apăsa pe coloana vertebrală.
Pentru răcelile şi gripele sezoniere, sau stările febrile, frecţia se face cu substanţe răcoritoare şi de obicei mentolate, oţet de trandafiri, muguri de pin sau alte conifere. Frecarea se face pe centru, apoi coaste şi mai puţin în zona abdominală.

Frecţia la copiii mici

În cazul copiiilor mici trebuie avut în vedere riscul de intoxicaţie cu alcool, riscul de arsuri, pentru că pielea bebeluşilor şi copiiilor mici este foarte sensibilă.
Pentru copii, folosiţi numai produse special create pentru vârsta lor şi în urma consultării medicului, deoarece riscaţi să faceţi mai mult rău decât bine.
Sursa foto frecţie femeie: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton