Cum să bei fără să te îmbeţi

.

În weekend sunt atâtea ocazii când te simţi datoare să ciocneşti un pahar cu toată lumea dar, în unele situaţii, ar trebui să-ţi păstrezi mintea clară ca să nu te faci de râs. Vestea bună este că poţi să rămâi …
… „trează” chiar dacă bei mai mult ca de obicei. Trebuie doar să cunoşti câteva trucuri.

Primul pas este să mănânci ceva înainte de petrecere sau ieşirea în oraş. Dacă bei alcool pe stomacul gol, acesta se absoarbe mai repede. O masă normală cu o oră înainte de primul pahar este perfectă. Poţi încerca ouă fierte, brânză, nuci sau alte alimente bogate în proteine.

Ruşii, care sunt cunoscuţi pentru faptul că beau multă votcă fără să se ameţească, obişnuiesc să mănânce, înaintea petrecerii, căţiva cartofi fierţi stropiţi cu două linguri de ulei. Tot ei recomandă două ouă crude, însă acestea nu sunt indicate pentru că pot purta germeni.

Când ai ajuns la petrecere, alege o băutură slab alcoolizata, de exemplu vin, în locul celor mai tari (vodka, gin, whisky, ţuică) şi rămâi la ea toată seara. Dacă amesteci băuturile ai şanse mari să te ameţeşti, chiar şi după o cantitate mică, iar mahmureala de a doua zi va fi intensă. Din acest motiv, cocktail-urile nu sunt chiar potrivite pentru cine nu are „experienţă” în ale băutului.

Chiar dacă ţi se pare mai elegant să sorbi băutura cu înghiţituri mici, corect este să o bei în shot-uri. După fiecare „portie” mănâncă ceva. Tot ruşii recomandă ceva acid, ceva sărat şi ceva gras: o felie de lămâie, murături, peşte, icre, sau, în cazul nostru, câteva sarmale sau salata Boeuf cu multă maioneză.

Continuă să ciuguleşti câte ceva toată seara sau după fiecare shot. În acelaşi timp, încearcă să rămâi cât de cât activă, fizic şi mental, ca să-ţi dai seama când te-ai ameţit. Dacă stai într-un singur loc observi adevăratele „pagube” abia când te ridici şi n-o să fie deloc plăcut.

Chiar dacă pare normal să „trişezi” câte puţin înlocuind alcoolul cu un suc, băuturile carbogazoase sunt total contraindicate pentru că îţi fac organismul să absoarbă mai repde alcoolul. De aceea nu e bine să bei nici vin spumant, şampanie sau bere.

Mult mai periculoasă este combinaţia de alcool şi energizant, mai ales dacă bei tărie. Energizantul, prin substanţele conţinute, este un puternic stimulant al sistemului nervos central, pe când alcobaolul este un deprimant la fel de puternic. Unele persoane nu pot suporta această combinaţie de substanţe opuse şi există riscul unor probleme cardiace.
Foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton