Cu ce fel de săpun îți îngrijești pielea?

.

Îngrijirea pielii este esenţială indiferent de anotimp. Iar acum, când vremea rece încă nu a trecut, trebuie să fii chiar mai atentă cu pielea ta. Oferă-i atât hidratarea, cât şi igiena zilnică de care are nevoie. Dar, mai întâi, află ce produse i se potrivesc tipului tău de piele!

Hidratant

Acest tip de săpun curăţă pielea, chiar şi pe cea sensibilă, fără să o irite. Şi pentru că hidratarea zilnică este secretul pielii frumoase, foloseşte un săpun care conţine şi o cantitate de cremă. Se recomandă atât în cazul pielii normale şi uscate, cât şi în cazul tenului gras, ce poate suferi, în aceeaşi măsură, de deshidratare. Pielea ta va fi apoi netedă şi catifelată, de-a lungul întregii zile, deoarece acest săpun ajută la menţinerea nivelului natural de hidratare.

Exfoliant

Denumită şi gomaj sau peeling, exfolierea contribuie la reînnoirea celulară a pielii corpului, care va deveni astfel mai fină şi mai elastică. Concret, prin această metodă se elimină toate celulele moarte, lăsându-le să iasă la suprafaţă pe cele tinere şi sănătoase. Pielea se oxigenează, iar produsele hidratante îşi fac efectul mult mai bine. Astfel, ridurile se atenuează, pielea capătă un aspect mai tânăr şi devine mai catifelată. Săpunul exfoliant cu conţinutul de 1/4 cremă îngrijeşte pielea, căci particulele ultra fine exfoliante îndepărtează cu delicateţe celulele deteriorate, iar tenul  păstrează senzaţia de fineţe toată ziua. Altfel spus, săpunul exfoliant ajută la stimularea procesului de reînnoire a pielii.

Cu uleiuri din plante

Ulei de măsline, de in, de cocos, de palmier sau Ylang-Ylang… toate sunt ingrediente de bază la fabricarea săpunilor, curăţă bine şi fac o spumă fină. Un mare avantaj este că, după folosire, la suprafaţa pielii se creează o peliculă ce împiedică deshidratarea. Dintre toate, uleiul de măsline este cel mai utilizat. E un foarte bun hidratant, ajută la regenerarea ţesuturilor şi la reducerea inflamaţiilor. Este foarte potrivit pentru pielea sensibilă.

Lichid

În funcţie de aromă şi de tipul pielii căreia îi este destinat, săpunul lichid e mai practic şi uşor de folosit, inclusiv de către copii. Solicită puţin efort pentru a face spumă şi diminuează pierderile. Un alt aspect important este că prin folosirea săpunului lichid se evită umezeala specifică savonierelor şi răspândirea microbilor.
Foto: Northfoto

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton