Apa sărăcită în deuteriu, o sursă de sănătate

.

Cercetătorii români de la un institut din Râmnicu Vâlcea au reinventat apa. Ceea ce au obţinut este apă sărăcită în deuteriu, supranumită „apă vie” datorită efectelor sale asupra organismului uman.

De ce avem nevoie sa reinventăm apa, un produs atât de banal şi des întâlnit? De fapt, apa vie nu este chiar apă reinventată, ci doar adusă la proprietăţile sale iniţiale.

Apa de gheţar, formată cu mii şi mii de ani în urmă, este, de asemenea, săraca în deuteriu, iar proprietăţile ei au fost observate de cercetătorii sovietici care, în anii ’60 au studiat cauzele longevităţi unor populaţii ce consumau apă de gheţar. Apa conţinută în fructe şi legume are aceeaşi proprietate.

Apa sărăcită în deuteriu este o invenţie românească. Cercetătorii de la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice Ramnicu Valcea, au descoperit-o şi o produc din anii ‘80. De curând, brevetul a fost preluat de o companie privată care îmbuteliază această apă şi o vinde sub numele de Qlarivia.

Nu este nimic miraculos sau „magic” în sticla de apă. E vorba doar de chimie. Deuteriul, un izotop al hidrogenului, se găseşte în apele de suprafaţă în concentraţii de 135-155 ppm (părţi per milion). În apa vie, concentraţia deuteriului este de cinci ori mai mică.

Una dintre teoriile privind cauzele îmbătrânirii spune că deuteriul acumulat în organism este de vină pentru tot. Scoţând această substanţă din organism, procesul de îmbătrânire încetineşte.

„Cu cât concentraţia de deuteriu din apă este mai mică, cu atât va fi mai lent procesul de diviziune celulară, ceea ce înseamna ca «îmbătrânirea» organismului va fi încetinită. De asemenea, în cazul unei diviziuni celulare rapide, cresc şi şansele apariţiei defectelor de diviziune”, spun specialiştii de la compania care îmbuteliază apa sărăcită în deuteriu.

Deci apa vie nu numai că încetineşte îmbătrânirea, dar previne şi cancerul. Iar beneficiile ei nu se opresc aici. Cercetările au arătat că apa vie ne măreşte imunitatea, vindecă afecţiunile pielii, creşte rezistenţa la radiaţii şi chiar poate contribui la remisia tumorilor.

Este indicată în special bolnavilor de cancer care fac radioterapie, pentru că protejează corpul de efectele nocive ale radiaţiilor.

Toate aceste beneficii nu sunt doar o metodă de promovare. Dermatologi şi oncologi renumiţi din România foloseau apa vie în tratamentul pacienţilor încă de pe vremea când aceasta se cumpăra „en-gros” de la Râmnicu Vâlcea.

„Procedeul de obţinere constă în distilarea continuă sub vid a apei naturale pe coloane de separare de înaltă performanţă”, spun specialiştii. E adevărat că sună, şi probabil chiar este, foarte complicat, însă de fabricare se ocupă ei. Noi trebuie doar să bem apa vie care, potrivit producătorilor, are şi un gust deosebit.

De reţinut că apa vie nu este un medicament, ci, pur şi simplu, o apă potabilă. Se bea ca orice altă apă îmbuteliată, de câte ori îţi e sete, dar poţi să o foloseşti şi la ceaiuri. Este recomandat să bei cel puţin jumătate de litru pe zi, de preferinţă dimineaţa.

Qlarivia se găseşte în farmacii şi magazine online, la preţul aproximativ de 15 lei pentru o jumătate de litru.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton