Relaţii şi sex: Ştii cum să te cerţi cu iubitul tău?

De Adina Radu, pe

Întotdeauna există certuri în relaţii. Unele mai serioase, altele mai puţin serioase, dar chiar şi aşa, există anumite reguli după care te poţi ghida. Iată câteva idei, de la mai mulţi terapeuţi de cuplu:
Renunţă la anumite expresii
„Trebuie să vorbim”, de exemplu, este una dintre expresiile de care bărbaţii se tem cel mai tare. Ştiu că nu urmează nimic plăcut după ea şi imediat cum spui fraza, nivelul de stres creşte, poate deveni iritabil şi ajungeţi să faceţi dintr-o discuţie minoră o ceartă urâtă. Cel mai corect pentru amândoi este să îi spui că vrei să discuţi despre X lucru, pentru că nu te-ai simţit bine când s-a întâmplat.
Limbajul corpului
Este firesc să asculţi şi ce are el de zis, iar asta trebuie să-i arăţi cu întreg corpul, nu doar din cuvinte. Atunci când îşi expune punctul de vedere, nu sta cu braţele încrucişate, pe spate sau încruntată, pentru că atunci va deveni defensiv. Uită-te în ochii lui atunci când vorbeşte şi dă din cap aprobator ca să-i arăţi că îl asculţi.
Ştii când să taci?
Una dintre cele mai mari greşeli pe care le fac femeile atunci când se ceartă este că nu ştiu când să se oprească din vorbit. Cel mai bine este să iei câte o idée pe rând şi după ce ai terminat cu ea, nu trece la următoarea, ci aşteaptă să îşi exprime punctul de vedere şi ascultă ce are de zis. Dacă vorbiţi amândoi în acelaşi timp nu ajungeţi la nicio concluzie. Mai mult, atunci când are dreptate, ar trebui să dai dovadă de fair-play şi să recunoşti acest lucru.

Vezi mai multe pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!