Iubirea face sexul mai bun sau mai rău?

De Stela Moisescu pe

O prietenă îmi povestea că îi este dor de o partidă bună de sex. Am glumit şi i-am zis că o scot în oraş în weekend, „la agăţat”, dar ea ignoră tonul meu umoristic…
… şi mă refuză spunându-mi cu o mină serioasă: „Mi-au ajuns dezamăgirile din trecut. Nu mai las un bărbat să mă atingă, decât dacă mă cere de soţie înainte.”

Astfel, prietena mea a omis din start ideea unei partide de sex cu un bărbat pe care nu îl iubeşte. Pentru ea sexul trebuie să aducă, pe lângă plăcere şi certitudinea că cel de lângă ea şi-a luat un angajament. Cum ar fi însă dacă ar face sex fără să iubească? Şi-ar îndeplini dorinţa de a avea o partidă de sex şi nici nu ar suferi după, nu?

În mod clar absenţa sau prezenţa iubirii modifică sexul. Dar cum? Avantaje există atât atunci când faci sex fără să iubeşti, cât şi când te implici sentimental. De unde ştii atunci când este sexul mai bun? Depinde care dintre avantaje îţi aduc ţie satisfacţie sexuală.

Avantajele sexului când nu iubeşti

Femeile sunt creaturi… altruiste. Un strop de iubire şi, brusc, plăcerea partenerului devine o prioritate. Atunci când nu iubeşti, cel mult, te preocupă să-i faci respectivului o impresie bună, dar nu îţi vei sacrifica propria plăcere pentru a lui. Cu alte cuvinte, fără implicarea emoţională, eşti liberă să te concentrezi pe satisfacţia fizică.

Sexul fără sentimente poate deveni foarte palpitant, mai ales dacă nu îl cunoşti foarte bine pe bărbatul respectiv. Astfel, experienţa este învăluită în mister.

Atunci când îl iubeşti, vrei să îl impresionezi, aşa că poţi ajunge să joci un rol. Din acest punct de vedere lipsa sentimentelor este de bun augur, căci îţi va fi mult mai uşor să fii tu însăţi în timpul sexului şi să ignori complexele sau inhibiţiile. Când iubeşti inevitabil încerci să îl fidelizezi prin sex. Sexul capătă un dublu scop: obţinerea plăcerii, dar, mai ales, a certitudinii că celălalt va rămâne lângă tine.  

În timpul sexului cu un bărbat pe care nu îl iubeşti poţi pune în practică orice fantezie, fără să îţi fie teamă că vei fi judecată şi ulterior respinsă.

Avantajele sexului când iubeşti

Mai multe orgasme, ar spune experţii. Potrivit unui studiu, cu cât îl iubeşti mai tare, cu atât ai mai multe orgasme… şi mai intense! Acest lucru a fost demonstrat doar în cazul femeilor.    

Tot oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că procesul de îndrăgostire trezeşte în noi un comportament obsesiv-compulsiv. Cu alte cuvinte, îi oferi orice îşi doreşte pentru a-l ţine lângă tine, căci fără el experimentezi ceea ce dependenţii ar numi sevraj.

În această perioadă sexul poate fi o adevărată oază de plăcere! Când îndrăgostirea este reciprocă sexul devine un act intim, în care implicarea este şi fizică şi emoţională. Dorinţele celuilalt devin deosebit de importante. Pentru cei care găsesc plăcerea în a da, nu doar în a primi, acest tip de sex este ideal.

Pe măsură ce sentimentele se aprofundează, relaţia se maturizează şi din punct de vedere sexual. Atunci când există iubire reciprocă, iar relaţia este sudată în timp, specialiştii susţin că frica de a fi respinsă dispare şi este înlocuită de încredere şi siguranţă, care pun bazele unui sex de calitate pentru multe femei. Acesta este momentul în care vă sincronizaţi preferinţele în pat şi experimentaţi lucruri noi şi variate, devenind tot mai pricepuţi în arta amorului.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro