Esti dependenta de dragoste?

De Alexandra Ivan, pe

La inceputul unei relatii, te lasi intotdeauna in voia emotiilor. Nu poti dormi, nu poti manca, te gandesti tot timpul la el. Pana aici, nimic neobisnuit!
Te indragostesti repede si, conform ideii ca dragostea e oarba, tinzi sa ignori defectele celui iubit. Cat de mult poti trece cu vederea, totusi?! Cam multe, tinand cont ca de fiecare data cand incepi sa te intalnesti cu cineva, ti se pare ca el e „Alesul”. Cand va certati, ti se pare un capat de lume si ai face orice sa-l tii langa tine… nu neaparat pentru ca ar fi „marea ta iubire”, ci pentru ca ai o nevoie nesfarsita de dragoste si vrei pe cineva langa tine.

Dependenta la control


Unii oameni sunt dependenti de tigari, ciocolata – si sunt alergici la alune. Tu esti dependenta de dragoste si, implicit, alergica la singuratate. Ceea ce inseamna ca esti dispusa sa accepti situatii imposibile si compromisuri doar pentru a nu ramane pe cont propriu. Ca orice dependenta, si cea de dragoste/afectiune/atentie se poate trata. Si nu neaparat la psiholog: primul pas e acceptarea, abia apoi urmeaza „vindecarea”. Ciudat e cand citesti despre astfel de lucruri si te regasesti in ele: „cum, cine, eu?”. Ai fi surprinsa, dar majoritatea oamenilor sunt insetati dupa afectiune, doar ca au invatat cum sa-si tina emotiile in frau macar pana pasesc pe teren sigur. Ceea ce te face sa te intrebi cum s-a ajuns pana aici…

Cauze si urmari


Majoritatea celor care tanjesc, ca adulti, dupa afectiune, au fost neglijati sau abuzati in copilarie. Disciplina stricta din familie, lipsa de comunicare, incurajarea unei firi introvertite – toate acestea pot duce la dependenta de afectiune, mai tarziu. Insa exista si alte motive: printre cele mai des invocate se numara stresul, experientele negative in relatii din trecut si lipsa de incredere in sine.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!