Dragoste şi sex: Ce faci dacă fostul iubit te vrea înapoi?

De Libertatea pentru femei, pe

Relația voastră s-a încheiat de mult, dar el apare deodată și vrea să fie din nou cu tine sau doar te sună să vadă ce mai faci și vrea să vă întâlniți la o cafea. Să răspunzi invitației sau nu?
Răspunsul nu este unul clar. Depinde și de cum a fost relația voastră, dar și de ce anume se întâmplă în viața ta acum. Dacă ești într-o relație de care ești mulțumită, mai ales dacă este una stabilă, mai aveți și copii, nu are niciun sens să o periclitezi de dragul nostalgiei după o poveste oricum nereușită.

►Amintiri înfrumusețate

În cazul în care vă întâlniți doar ca să socializați, ar fi bine să știe și să aprobe lucrul acesta și soțul tău. Nu e vorba că trebuie să ceri voie, dar dacă faci acest lucru pe ascuns, minciuna ar putea da naștere unor suspiciuni. Psihologul te atenționează că în amintire se păstrează mai mult lucrurile bune. În plus, dacă au trecut mai mulți ani, fostul îți va aduce aminte de o perioadă mai frumoasă, când erai mai tânără și lipsită de grijile actuale. Dar nu era în niciun caz meritul lui. Așa că, mai ales dacă relația ta actuală „scârțâie” sau rutina este deja instalată, vei fi poate tentată să începi din nou să te întâlnești cu „fostul”. Dar în cele mai multe cazuri ar fi o greșeală să crezi că reînnodarea unei vechi iubiri chiar va schimba ceva în bine.

►Când să-i spui „da”

Dacă ești singură sau pe cale de a te despărți și revederea lui îți trezește amintiri plăcute, poate te gândești că ar fi cazul să îi mai dai o șansă. Și în această situație ar trebui să reflectezi foarte bine asupra câtorva detalii și să-ți pui câteva întrebări: „De ce v-ați despărțit? Care erau problemele de atunci? S-a schimbat între timp sau nu? Este posibil să întâmpinați din nou aceleași dificultăți? De ce s-a întors abia acum? Ce vrea de la tine?”. Bineînțeles, ai nevoie de timp pentru a afla mai multe. Nu te lăsa dusă de valul sentimentelor și impune o distanță la început până te lămurești că merită să o luați de la capăt. Da, este posibil să se fi maturizat între timp și să se fi schimbat în bine. Dar dacă tocmai acest amănunt face să nu vă mai potriviți? Tot după ceva vreme vei mai reuși să afli răspunsul la o întrebare: este singur cu adevărat sau doar și-a luat o mică pauză din altă relație? Gândește-te și dacă te vezi pe termen lung cu el. Dacă este genul acela de dragoste furtunoasă, care după ceva timp se stinge, nu are rost să mai treci iar prin chinurile unei despărțiri. Mai bine spui „nu” de la început.

CAPCANE DE EVITAT

„Este o vorbă în popor: «Dacă e spart ulciorul, ‘geaba îl mai lipești că se vede». Cam așa se întâmplă și în viață. Se poate să fii tentată să reînnoiești vechea legătură, bazându-te pe faptul că îți amintești numai părțile frumoase. Mintea omului e foarte șireată: pentru a permite adaptarea la realitate, trece în inconștient amintirile care dor, lăsând în plan conștient numai pe acelea care produc plăcere. Aceasta este o capcană care trebuie evitată. Nu v-ați despărțit degeaba prima dată. Toate problemele, supărările care v-au îndepărtat unul de celălalt se vor activa și vor sabota relația. În plus, mai este vorba de încrederea în celălalt. Dacă aceasta a fost afectată la prima despărțire, relația reînnodată se va desfășura în umbra suspiciunilor și va eroda relația și așa cam șubredă. Sunt multe alte motive de enumerat, dar dacă tu consideri acest capitol încheiat (nu aveți copii, datorii sau proprietăți comune), cel mai bine ar fi să îi spui că acum ești cu altcineva și că nu ai disponibilitatea să-l întâlnești.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!