Trucuri pentru un păr strălucitor

De Andra Pecingina pe

Strălucirea este un semn de sănătate şi vitalitate, nu este de mirare că fiecare femei îşi doreşte un păr mătăsos şi strălucitor. Un păr cu aspect mat …
… are un efect devastator asupra imaginii, mai ales de Sărbători, aşa că ne-am gândit să îţi oferim câteva sfaturi esenţiale care garantează că look-ul tău va fi invidiat!

Frigul, poluarea, chimicalele din nenumăratele produse pe care suntem invitate să le încercăm pot aduce podoaba ta capilară într-o stare jalnică, dar sfaturile de mai jos te ajută să repari problemele firului de păr.

Spălarea
Şamponul şi balsamul pe care le foloseşti trebuie să conţină ingrediente ca ulei de măsline, jojoba şi proteine din orez. Un astfel de produs trebuie alternat cu cele uzuale care să cureţe scalpul şi firul de păr.

Trucuri pentru un păr strălucitorDacă părul tău este vopsit, foloseşte regulat o mască hidratantă.

Evită produsele speciale pentru părul gras, acelea conţin ingrediente care deshidratează scalpul şi pot chiar altera vopseaua aplicată părului tău. 

Ultima clătire a părului la duş este important să fie făcută cu apă rece, care va garanta un efect anti-electrizare. Foloseşte masca de păr Pantene Triple Amino, la preţul de 14 lei.

Periajul
După ce usuci puţin părul folosind un prosop, aplică o ceară pentru păr care conţine provitamina B5, cea care garantează un păr mătăsos şi strălucitor. Ceara pentru păr este mai puţin dăunătoare firului de păr şi mult mai potrivită ca textură pentru aranjarea părului mediu şi scurt.

Pentru părul cu bucle „neascultătoare” sau care se electrizează uşor, ai la dispoziţie spay-uri speciale, menite să confere strălucire. Masează produsul direct în păr. Încearcă să nu foloseşti peria pe părul umed, deoarece atunci este mai fragil. Încearcă Wellaflex Shiny Hold Mousse la preţul de 14 lei.

Uscarea
Foloseşte o perie rotundă şi începe cu o şuviţă medie de păr. Începe periajul la rădăcină şi îndreaptă uscătorul în jos. Peria nu trebuie rotită, ci folosită ca pieptene şi aerul cald trebuie dirijat mereu către vârfuri, nu rădacină. Periajul stimulează circulaţia sanguină a scalpului şi astfel îmbunătăţeşte şi starea de sănătate a părului tău.

Styling-ul
Trucuri pentru un păr strălucitorCând părul tău este în continuare cald după uscarea cu foehn-ul, stai cu capul în jos şi umezeşte vârfurile folosind un spray pentru strălucire. Tehnica aceasta îţi garantează că spray-ul nu ajunge aproape de rădăcina firului de păr.

În timpul zilei poţi folosi acelaşi produs astfel: umezeşte palmele şi trece-le prin păr pentru a îl aranja. Pentru un plus de volum foloseşte System Professional Volumizing Infusion, la preţul de 21 de lei.

Alte trucuri naturiste:
–    Părul blond va străluci dacă după spălare este clătit încă o dată cu o infuzie de suc de lămâie (3-4 linguri) şi apă calduţă.  Părul castaniu şi cel roşcat poate fi tratat în acelaşi fel cu oţet de mere.
–    Pentru un plus de strălucire poţi încerca un balsam realizat acasă: amestecă o lingură de miere cu patru linguri de apă şi aplică pe păr după spălare, fără a clăti.
–    Ultimul tratament pe care trebuie să îl afli este cel care foloseşte sucul unei portocale, o lingură de miere şi 5-7 picături de ulei de santal, diluate în apă. Spală părul cu acest amestec după şamponare şi apoi clăteşte bine cu apă călduţă.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro