Secretele unei pieli perfect hidratate

De Andra Pecingina, pe

Temperaturile foarte scăzute din ultimele zile pot duce chiar şi cea mai sănătoasă piele la extenuare şi deshidratare. Citeşte mai departe pentru a afla soluţii la problema majoră a iernii: pielea uscată.
Este important să afli că nu toate loţiunile hidratante sunt la fel, ingredientele diferă şi astfel şi gradul în care produsul ajută pielea să se menţină sănătoasă şi mătăsoasă.

Prima schimbare pe care trebuie să o faci este să limitezi timpul petrecut în apa fierbinte care îţi poate deshidrata în plus pielea şi să foloseşti ulei special de baie. Pentru a avea o piele de invidiat chiar şi când afară sunt temperaturi sub 0 grade, treci de la produsele cosmetice pe bază de apă la cele pe bază de uleiuri.

Produsele cosmetice care conţin glicerină şi acid hialuronic sunt unele din cele mai bune pe care le vei găsi pe piaţă. Aceste două ingrediente atrag şi menţin hidratarea pe o perioadă lungă de timp. Îţi recomandăm gama Ultra Rich de la Oriflame, cremă de corp – 32.99 lei, lapte de corp – 28.99 lei şi loţiune de corp – 34,99 lei.
Secretele unei pieli perfect hidratate
Fii o consumatoare informată şi caută produse cu extract de unt de shea, ginkgo biloba sau ulei de avocado, cum sunt cele din noua gamă Nivea. Loţiunea cremă delicată la preţul de 15.47 lei şi uleiul de corp delicat cu ulei natural de avocado la preţul de 18 lei. Vitamina E este un alt ingredient esenţial pentru îngrijirea pielii pe timp de iarnă şi îl vei găsi în loţiunea de corp pentru fermitate cu pH5 Citrat de la Eucerin, la preţul de 64.20 lei.
Secretele unei pieli perfect hidratate
Mai trebuie să ştii şi că loţiunea de corp nu este singurul produs necesar în ritualul tău zilnic. Cremele exfoliante, gelul de duş sau săpunul folosit trebuie să fie adaptate sezonului rece.

Aceste produse de curăţare trebuie să aibă o formulă mult mai cremoasă pentru a păstra nivelul de hidratare al pielii. Secretele unei pieli perfect hidratateLoţiunea hidratantă nu îşi atinge scopul dacă este aplicată pe o piele uscată deja.

Ritualul de exfoliere săptămânal este foarte important, deoarece îndepărtează pielea moartă şi permite produselor folosite ulterior să aibă rezultate maxime.

Încearcă setul special de la Dove „Blooming beautiful you – pampering” care conţine gel de duş intens hidratant, cremă de faţă şi o mănuşă exfoliantă pentru baie, la doar 19.28 lei.

Secretele unei pieli perfect hidratateAtunci când apa conţine mult calcar şi contribuie la uscarea pielii tale, alege loţiuni care asigură o hidratare continuă timp de 24 de ore şi sunt bazate pe extracte vegetale.

Îţi recomandăm gama Spa Vegetal de la Yves Rocher, laptele de corp Hydra Confort şi cel Hydra Prospeţime, fiecare la 32 de lei.

Ponturi:
–    Aplică loţiunea de corp imediat după dus, cât timp te afli încă în baia plină de aburi. Această tehnică asigură o hidratare intensă deoarece pielea este umedă şi porii permit absoarberea mai rapidă a cremei.

–    După ce îţi răsfeţi corpul seara cu o loţiune frumos mirositoare, îmbracă o pereche de colanţi şi dormi aşa. Colanţii păstrează o temperatură mai ridicată a corpului şi astfel hidratarea se menţine mai mult timp. Pregăteşte-te să faci dimineaţa de după un duş fierbinte şi să aplici din nou loţiune.

–    Un alt pont pentru răsfăţul tău este baia cu lapte şi miere. Nu te gândi la ceva foarte sofisticat, este de ajuns să pregăteşti o cadă plină cu apă fierbinte la care să adaugi o jumătate de litru de lapte şi trei linguri de miere. După o jumătate de oră petrecută în cadă, pielea ta se va simţi mult mai mătăsoasă.

Foto: Shutterstock, PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!