Trucuri pentru a-ți calma pielea după epilat

De Dana-Ruxandra Panghe, pe
Cui îi plac acele bubițe mici și extrem de inestetice și firele de păr crescute sub piele care parcă nu au leac? Iată ce ponturi am strâns pentru a-ți îngriji picioarele după ce te epilezi.

Citește și: 10 trucuri cool de frumusețe

 

Dacă te epilezi cu ceară sau benzi depilatoare

În primul rând, fii foarte atentă înainte și după epilatul cu ceară. Nu te expune la soare, pentru că te poți alege cu arsuri, porii fiind deschiși după epilat și încearcă să nu te duci nici la saună. Folosește cu regularitate un exfoliant la duș, pentru a preveni creșterea firelor de păr sub piele. După epilat, aplică o cremă cu 1% hidrocortizon – acest ingredient calmează imflamațiile, diminuează roșeața și alină usturimea.

 

Dacă te epilezi cu lama de ras

În primul rând, încearcă să nu îți ții lama de ras în duș sau fără căpăcelul ei, în baie. Aburii, umezeala și apa grăbesc procesul de ruginire al lamelor, ceea ce îi diminuează din eficacitate. Mai rău, folosind-o astfel, te expui la infecții ale pielii, iar mediul de bacterii se dezvoltă mai ușor în astfel de condiții. După fiecare cinci utilizări, medicii dermatologi recomandă să schimbi lama de ras. Folosește o cremă sau un gel cu proprietăți calmante și antiiritante, cu ingrediente precum uleiul de argan (care hidratează), mușețel sau mentol (care are proprietăți dezinfectante).

Citește și: Aplicații de beauty pe care trebuie să le ai

 

Dacă te epilezi cu aparatul electric

Această metodă de epilare este eficientă pe termen lung, pentru că firul de păr este smuls din rădăcină, iar noile modele de aparate de epilat pot fi utilizate chiar și sub duș, ceea ce e foarte practic. În același timp însă, nu toate femeile tolerează această metodă de epilare, deoarece e puțin dureroasă, iar foliculii de păr se pot infecta de la șocul smulgerii. După epilat, aplică pe zonele epilate o cremă cu extract de gălbenele – acestea au efect bacteriostatic și au rol în calmarea pielii.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro