Paranormal! Fringe de România: Top 4 locuri din România cu mesaje misterioase în piatră

De Diana Zagrean pe

Sarmizegetusa Regia

Fosta capitală a Daciei de dinainte de cucerirea romanilor, Sarmizegetusa Regia este un loc misterios, plin de încărcătură sprituală.
Multă lume este de părere că aici se află secretul comorii îngropate a lui Decebal, pe care ar fi ascuns-o în Munţii Bucegi, atunci când romanii au cotropit ţara.
Deşi nu este un loc foarte bine amenajat, Sarmizegetusa Regia merită vizitată măcar pentru senzaţia stranie care te încearcă în zonele altarelor şi pentru legendele care circulă despre puterile vracilor daci.
Citeşte şi Destinaţii: Locuri ciudate din România care merită vizitate

Cărămida de la Tutana

Deşi Mănăstirea Tutana din judeţul Argeş a fost construită la sfârșitul secolul al XIV-lea, începutul secolului al XV-lea, aici găsiţi unul dintre cele mai misterioase obiecte găsite la noi în ţară, despre care se vorbeşte foarte puţin.
La construcţia mănăstirii a fost folosită şi o cărămidă ciudată, plină de inscripţii şi desene ciudate. Pe ea se vede scrijelit un personaj ciudat, cu un costum bizar, foarte similar celui purtat de un astronaut cu tot cu cască şi nişte mănuşi ca nişte cleşti în mâini.
Pe partea superioară a bisericii se află o serie de simboluri nedescifrate până acum ce seamănă cu scrierea cuneiformă.
Sursa foto: Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2