În dragoste, femeile tind să invidieze, uneori, o iluzie. Este vorba de iluzia cuplului perfect! Sigur îi ştii şi tu… din liceu, din vacanţă, din cercul de cunoştinţe,…
… poate chiar de la serviciu. Sunt un el şi o ea care îşi zâmbesc tot timpul, îşi completează propoziţiile unul altuia şi adoră acelaşi sortiment de îngheţată.
În ciuda aparenţelor, acest cuplu pe care îl invidiezi nu a descoperit vreo reţetă fabuloasă a fericirii.
Autorii Phil McGraw şi Tonja Weimer notează diferite mituri despre cuplurile perfecte, pe care ar fi cazul să le afli cât mai repede.
Aceste mituri în care crezi cu tărie ajung să îţi creeze standarde imposibil de atins. Vei ajunge să-ţi judeci prea aspru relaţia şi să o raportezi la ceva utopic. Aşa că şansele să te bucuri de o relaţie fericită scad la zero!
Aşadar, iată ce mituri trebuie să afli despre cuplurile aparent perfecte, potrivit celor doi autori!
– Cuplurile fericite încă simt fiorii de la început: fiorii aceştia dispar chiar şi în cele mai fericite cazuri. Fluturaşii în stomac apar ca urmare a adrenalinei, ori, pe măsură ce te familiarizezi cu cel de lângă tine, adrenalina nu mai poate fi susţinută. Ce trebuie să ştii este că obişnuinţa nu este neapărat nocivă. Siguranţa că iubeşti şi că eşti iubită dă naştere unei altfel de fericiri…
– Cuplurile fericite se înţeleg din priviri şi nu se contrazic niciodată: asta se vede doar în exterior. În orice cuplu există animozităţi. Contează să acceptaţi faptul că nu puteţi fi tot timpul de acord, spune McGraw. Acest lucru vă aduce linişte sufletească şi armonie în cuplu.
– Pentru cuplurile fericite sexul nu este important: unele femei consideră că partea sexuală nu poate influenţa un cuplu, dacă la baza lui există sentimente puternice. În realitate, cuplurile fericite acordă o mare atenţie vieţii lor sexuale şi ţin cont de comunicarea intimă şi sexuală în cuplu, adaugă autorul.
– Cuplurile fericite fac totul împreună: acest lucru nu se poate întâmpla fără ca unul dintre parteneri să nu renunţe la ceva ce adoră, de dragul celuilalt, susţine Tonja Weimer. Astfel de sacrificii sunt pe cât de dăunătoare, pe atât de inutile. Într-o relaţie sunt importante interesele comune, care vă dau senzaţia de complicitate, dar şi hobby-urile individuale, care vă dau senzaţia independenţă.
– Cuplurile fericite nu se ceartă: un mit deconspirat de ambii specialişti este acela că într-o relaţie perfectă nu există certuri. Weimer spune că certuri sunt inofensive, atât timp cât nu izvorăsc din cauza stilurilor de viaţă diferite. În acest caz, ar trebui să purtaţi o discuţie lămuritoare. În rest, certurile din cotidian sunt chiar benefice, afirmă McGraw. Micile certuri vă ajută să vă eliberaţi de tensiune. Este important să stii că ţi-ai putut exprima nemulţumirile şi că aţi reuşit să treceţi peste divergenţe. Acest lucru îţi dă o stare de calm şi de încredere în relaţia cu iubitul.