FOTO Destinaţii: Top 4 insule de vis din lume

De Diana Zagrean pe

Insulele artificiale (Dubai)

Acest complex de insule artificiale în formă de palmier, respectiv harta lumii au fost construite din nisipul mării, iar costurile se ridică la peste 14 miliarde de dolari americani.
Preţul unei insule din complexul planiglob va fi în jur de 25 milioane de dolari, pentru cine îşi doreşte o insulă privată.
FOTO Destinaţii: Top 4 insule de vis din lume
Construirea complexului de insule din planiglob (circa 300 de insule mici care formează harta lumii) a început încă din 2004, iar în 2007 erau aproape gata.
Sursa foto: Shutterstock

Insula Surtsey (Islanda)

FOTO Destinaţii: Top 4 insule de vis din lume
Această insulă are o poveste interesantă şi este una dintre cele mai noi insule din lume. În 1963, echipajul unui vas de pescuit a văzut o coloană de fum ieşind din mare. Crezând că este un vas care se scufundă, marinarii s-au apropiat şi au văzut ceva extraordinar.

Lângă barca lor erupea un vulcan subacvatic şi roca începea să creeze o insulă la suprafaţa apei. După câteva zile de erupţii şi explozii subacvatice, insula avea deja 500 de metri lungime şi 45 metri înălţime.
Islandezii au numit-o Surtsey, adică „insula lui Surtur”, acesta fiind un vechi zeu al focului în mitologia nordică.
Deşi islandezii credeau că eroziunea apelor oceanului vor eroda micuţa insulă, aceasta a rezistat şi a crescut. Poate acum are deja pământ şi copaci, cine ştie?
Sursa foto: Shutterstock
Citeşte şi Destinaţii: Lacuri minune cu culori ireale. Ai face baie în apa lor?
Sursa foto principală articol: Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2