Cinci cărţi de citit în această toamnă

De Nicoleta Galeteanu, pe

Dintr-un obicei şcolăresc, cu toţii ne punem cu burta pe carte. Dar, ca să facem lectura şi mai plăcută, ne-am gândit să nu renunţăm de tot la lectura uşoară de vară.
Aşa că, am selectat pentru tine cinci cărţi noi din colecţia de toamnă a editurilor româneşti, care păstrează atmosfera de vară.

Hai să furăm pepeni – Nora Iuga

Romanul Norei Iuga este o lectură siropoasă, în care notele autobiografice se împletesc cu ficţiunea pentru a crea întâmplări savuroase, reflecţii amare şi situaţii groteşti, dar reale.

Subiectul cărţii se concentrează în jurul unei fetiţe de 11 ani, însărcinată în luna a saşea.

Editura: Polirom
Preţ: 32.95 lei

O vară de răscruce – Truman Capote

Ceea ce ar fi trebuit să fie romanul de debut al celebrului Truman Capote este descoperit după 40 de ani, dar apariţia întârziată a manuscrisului face ca acesta să fie şi mai senzaţional.

Romanul prezintă viaţa plina de aventuri a lui Grady McNeal, o frumoasă adolescentă din înalta societate newyorkeză a anilor ’40, fiica unui afacerist bogat de pe Wall Street. Plecarea părinţilor ei în Franţa de dupa război îi oferă lui Grady libertatea, prin bautură şi droguri.

Autorul propune fiecăruia o incursiune în adolescenţă, plină de amintiri, regrete, nostalgie.

Editura: Polirom
Preţ: 16.90 lei

Căluţi mei, caluţi frumoşi – Cormac McCarthy

Distins cu National Book Award şi premiul criticilor, romanul este primul volum din Trilogia Frontierei, semnată de Cormac McCarthy, fiind nu doar un simplu roman de aventuri, ci o povestire plină de înţelesuri.

Când află ca ferma familiei va fi vândută, John Grady pleacă de acasă însoţit de prietenul Lacey Rawlins şi trec ilegal granita în Mexic. Ei ajung să se angajeze la o fermă din Mexic, datorită abilităţii lui de a îmblinzi mustangi. Doar că tânărul cowboy se îndrăgosteşte de fiica acestuia, Alejandra, moment în care lucrurile se complică pentru cei doi prieteni.

Editura: Polirom
Preţ: 27.95 lei

Hoţul de cărţi – Marcus Zusak

Anul 1939, Germania nazistă. Liesel Meminger şi fratele ei mai mic sunt duşi de către mama lor să locuiască cu o familie socială în afara oraşului München. Pe parcursul călătoriei, băieţelul moare, iar pentru Liesel va fi pentru prima dată când se va întâlni cu moartea. Lângă mormântul fratelui ei, viaţa lui Liesel se schimbă atunci când găseşte Manualul Groparului. Este prima ei carte furată.
Marcus Zusak spune una dintre cele mai durabile poveşti despre puterea cuvintelor de a crea lumi.

Editura: Rao
Pret: 42.99 lei

Grădina uitată – Kate Morton

În ajunul Primului Război Mondial o fetiţă este găsită la bordul unui vas cu destinaţia Australia. Peste câteva zeci de ani, Nell O’Connor porneşte în căutarea adevăratei sale identităţi, într-o călătorie având drept punct final conacul bântuit Blackhurst, cândva proprietatea familiei aristocrate Mountrachet.
 
La moartea lui Nell, nepoata ei, Cassandra, intră în posesia unei moşteniri neaşteptate. Conacul Blackhurst şi grădina sa uitată dezvăluie treptat secretele familiei Mountrachet, scoţând la iveală legătura dintre cele trei femei.

Grădina uitată este cel de-al doilea roman al lui Kate Morton, care continuă succesul cărţii sale de debut, Casa de la Riverton.

Editura: Humanitas
Preţ: 39.9 lei Tu ce cărţi ai citit în acestă vară?  
Foto:Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!