Dulceaţă de mango şi kiwi

De Diana Zagrean pe

Dulceaţa nu trebuie să fie plictisitoare! Dacă te-ai săturat de reţetele clasice, îţi propunem o delicioasă variantă, care va impresiona chiar şi cele mai simandicoase prietene sau rude. Reţeta este pentru circa 3borcane medii, de 400 ml. Urmăriţi secţiunea de sfaturi practice pentru a vedea cum se pregătesc borcanele şi cum se încearcă dulceaţa dacă e gata.
Ingrediente:
500 grame fructe de mango (aproximativ 3 bucăţi, dar cel mai bine este să cântăriţi, deoarece unele fructe sunt mai mari, în funcţie de ţara de provenienţă)
500 grame fructe kiwi
1 litru suc de mere natural
1 kilogram de zahăr (sau 500 grame zahăr gelifiant 2:1)
1 plic sare de lămâie
Mod de preparare:
Pulpa de mango se desprinde de pe sâmbure şi se taie în cubuleţe. Se toacă la fel şi fructele de kiwi, după ce le curăţaţi de coaja pufoasă.
Se cântăresc cubuleţele de fructe şi se completează cantitatea cu suc de mere până la un kilogram în total.
Presăraţi zahărul deasupra fructelor şi lăsaţi să se odihnească câteva ore.
Turnaţi fructele şi zahărul într-o cratiţă mare, cu fundul dublu şi se fierbe la foc mic, amestecând.
Dacă folosiţi zahăr gelifiant, fierberea va fi foarte scurtă, circa 5 minute.
Faceţi proba de închegare a dulceţii, potrivit secţiunii noastre de sfaturi practice şi dacă nu se leagă, adăugaţi sarea de lămâie şi mai daţi la fiert câteva minute.
Se toarnă în borcane şi se sterilizează.
În secţiunea de sfaturi practice găsiti indicaţii pentru cum să nu spargeţi borcanele când turnaţi lichidul fierbinte şi cum să sterlizaţi dulceaţa, ca să se păstreze mai mult timp.
Poftă bună!
Foto: Shutterstock
 
 

EXCLUSIV! Melania Medeleanu și băiețelul său pe coperta Revistei Unica

EXCLUSIV! Melania Medeleanu și băiețelul său pe coperta Revistei Unica