Desert: Prăjitură de gutui cu nuci şi îngheţată de vanilie

De Diana Zagrean pe

Gălbenuşurile se amestecă într-un castron cu restul de zahăr, apă, ulei, făina, praful de copt, coaja de lămâie şi sarea, până la omogenizare. Adăugaţi încet şi albuşurile bătute, care vor face aluatul mai pufos.
Scoateţi gutuile din cuptor şi turnaţi aluatul într-o tavă mare, întinsă. Aluatul va creşte, deci trebuie ca stratul de aluat în tavă să nu aibă mai mult de 2 centimetri grosime.
Coaceţi aluatul circa 50 de minute şi lăsaţi să se răcească puţin.
După ce gutuile s-au răcit, tăiaţi rondele de 2 centimetri grosime (inele de gutuie, cu gaură la mijloc).
Când aluatul s-a răcit, tăiaţi rondele cu un pahar sau formă mare de biscuiţi şi construiţi turnuleţe din felii alternative de gutuie coaptă şi aluat.
Prăjiţi nucile într-o tigaie cu puţin zahăr vanilat, cât să se caramelizeze zahărul.
Ingrediente sos caramel:
4 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
Scorţişoară, după gust
1 ceaşcă de apă
Topiţi zahărul şi stingeţi cu apă, astfel încât să obţineţi un sos gros de caramel. Adăugaţi puţină scorţişoară şi turnaţi peste turnuleţe.
Ornaţi cu jumătăţi de nucă caramelizată şi serviţi cu îngheţată de vanilie deasupra.
Poftă bună!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2