Coco Chanel – Povestea femeii care a scris istorie în modă

“Am redat libertate trupului”, spunea odată Coco Chanel. Şi, într-adevăr, a făcut acest lucru doar cu un foarfece şi folosidu-se de texturi revoluţionare ca jerseul, scriind astfel istorie în designul vestimentar. “Mademoiselle”, aşa cum era ea alintată, a inventat modernismul în modă. La mai bine de un secol de când a început să creeze haine, Chanel continuă să cântărească greu în conştiinţa publică şi să fie model pentru designerii actuali.
 
Chanel a declanşat revoluţia în modă şi nu numai. Pentru feministe, ea a devenit repede un reper, fiindcă, din punct de vedere vestimentar, le fusese redată libertatea. Femeile puteau să se mişte, să călătorească, să meargă la petreceri şi chiar la o cafea în hainele create de Coco Chanel.

“Dacă vorbeai cu ea despre Christian Dior, îţi spunea: «Ce ai putea să faci cu o haină în care poate să încapă o valiză întreagă?”, îşi amintea prietenul şi biograful ei, Edmonde Charles-Roux. Ce-i drept, pentru Coco Chanel, confortul şi sfidarea regulilor erau două criterii care nu lipseau din creaţiile ei.

Cabaret la Paris şi croitorie de la măicuţe

Chanel s-a născut într-o familie săracă, în Saumur, Franţa, şi a fost învăţată să coasă de către măicuţele catolice care au crescut-o de la vârsta de 12 ani. În adolescenţă şi puţin după această perioadă, Coco s-a descurcat cântând în cabaret şi croind rochii cu o încredere în sine şi o încăpăţânare care au ajutat-o toată viaţa.
Citeşte mai multe despre Coco Chanel pe Libertatea.ro
 

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Mai multe din Stiri pe scurt

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: