Mesajele pe care le trimiţi celor apropiaţi de Sărbători, nu ar trebui să îi ocolească nici pe şefii tăi. În cazul lor, cel mai bine ar fi să te rezumi la urări simple, dar personalizate. Cel puţin…
… aşa ne recomandă specialiştii în resurse umane pe care i-am contactat.
Zilele trecute stăteam de vorbă cu Mihaela Gînju, director executiv la Erudio şi membru HR Club, care-mi mărturisea zâmbind că subiectul „mesaje pentru şef” îi aduce aminte de toate mesajele hilare pe care le-a salvat în timp şi pe care le-a retrimis prietenilor apropiaţi spre amuzament.
„Ele încep de obicei cu fie ca lumina…, după care, creativitatea emitentului se pierde. Primim speranţe că Mântuitorul ne va salva sau că noi vom fi lumina ce-mblânzeşte zorii, un fel de răgetul Carpaţilor care va trezi omenirea din înţepenirea-i habituală, brusc”, spune aceasta.
Alte mesaje sunt seci. „Un La mulţi ani, din inima familiei…X pe care n-am cunoscut-o şi nici nu cred că o sa ajung să o cunosc vreodată. Între timp i s-au mai născut doi – trei copii, care, la câteva luni de viaţă semnează şi ei: Mircea, Andreeea, etc”, explică Mihaela.
Mihaela mai povesteşte că se bucură pentru fiecare mesaj pe care îl primeşte pe mail, pe Facebook sau prin SMS. Ea se simte privilegiată pentru că îi este adresat, chiar şi atunci când telefonul o ameninţă disperat că nu mai are memorie sau când căsuţa de mail se blochează cu tot felul de imagini de felicitare.
„Pot, doar, să vă spun ceea ce şi voi ştiţi şi simţiţi: orice mesaj e binevenit, doar că merită să punem mai multă simţire în el şi să-l facem valoros persoanei adresante. Adică să-i fie dedicat, oricât de scurt ar suna, iar la urmă să-l semnăm. Ca să-i aparţină, să-şi poată însuşi gândul cel bun, să se poată bucura personal de el, să ştie că şi el conteaza şi că a meritat efortul nostru”, încheie ea povestea.
Specialiştii în resurse umane sunt de părere că formulările de genul „fie ca lumina …” sunt total nepotrivite. „Mi-ar placea să sune mai direct, mai sincer şi un pic mai pragmatic. Această forumulare este destul de impersonală, pentru şeful direct. Urările se pot referi la sănătate, prosperitate, bucurie, bani, succes”, spune Cristina Ţirulnic, managing partner la compania Integra Evolution şi membru în HR Club.
De aceeaşi părere este şi Roxana Andrei, HR advisor la compania Sandvik şi membru HR Club, care spune să mesajele de Sărbători transmise şefilor, colegilor sau partenerilor de afaceri ar trebui să fie simple şi să transmită faptul că ai avut un gând bun pentru ei cu ocazia Sărbătorilor. „Mie personal, nu îmi plac mesajele elaborate. Un mesaj simplu, Sărbători fericite şi un An Nou plin de bucurii! mi se pare potrivit”, spune aceasta.
Exemple de mesaje potrivite pentru şefi
,,În prag de Sărbători, cu pace-n în gând şi caldură-n suflet, îţi/vă doresc ţie/dvs. şi celor dragi, să ai/aveţi parte de zile minunate, de un Moş Crăciun darnic şi bun, să fiţi fericiţi şi să aşteptaţi anul ce vine alături de cei dragi”.
,,Un An Nou bogat în împliniri, cu sănătate şi prosperitate, un an cu aspiraţii înalte, plin de bucurii şi succese, împlinirea dorinţelor şi a năzuinţelor de mai bine”
,,Crăciun binecuvântat şi La mulţi ani!!!”
,,Sărbători fericite şi un An Nou plin de bucurii!”
Sursa: Violeta Şuicu, din partea companiei Gold Voyage şi membru al HR Club,
Roxana Andrei, HR advisor la compania Sandvik şi membru HR Club.