Educatia in domeniul bijuteriilor

.

Va oferim un ghid accesibil in lumea bijuteriilor, incepand de la certificare si pana la …
Educatia in domeniul bijuteriilorVa oferim un ghid accesibil in lumea bijuteriilor, incepand de la certificare si pana la intretinerea adecvata a bijuteriilor. Aceasta informatie va va da o baza mult mai profesionala si competenta pentru a achizitiona bijuteriile, dar si pentru a va bucura de ele dupa aceea. Acest ghid reprezinta o investitie care merita a fi facuta.

Pietrele pretioase, diamantele sau perlele se supun unui sistem de certificare a autenticitatii si evaluare a calitatii. O certificare data de un institut gemologic renumit va va asigura ca obiectul pretios pe care il cumparati corespunde intr-adevar standardului asteptat.

Metale utilizate de creatorii de bijuterii din cadrul Rafael& SonsAceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Aur

Avantajul pe care il prezinta aurul consta in rezistenta sa de-a lungul timpului. Nu-si pierde stralucirea in timp, nu rugineste si nici nu se corodeaza in vreun fel, De asemenea, rareori provoaca reactii alergice. Din aceste motive, aurul este un metal foarte utilizat in industria bijuteriilor.

Puritatea aurului este masurata in parti din 24 de carate, acest lucru insemnand ca aurul de 24K este de fapt aur 100% pur. Insa, deoarece aurul de 24K este prea moale pentru a fi utilizat in industria de bijuterii, el se aliaza cu alte metale pentru a i se mari rezistenta. Proportiile cele mai utilizate in industria bijuteriilor sunt sau 14K sau 18K, respectiv 75% sau 58.3% aur. Restul de procente este compus din alte metale, utilizate pentru a conferi aurului caracteristici speciale, inclusiv culoarea acestuia. Exista trei culori diferite de aur, pe baza partii de metale utilizate in aliaj cu aurul: aur galben, aur alb si aur roz.

Platina

Educatia in domeniul bijuteriilorLa fel ca aurul, platina are avantajul ca nu-si pierde stralucirea, nu rugineste si nu se corodeaza in timp. De asemenea, platina este un metal foarte rezistent, mai tare decat orice alt metal utilizat in industria bijuteriilor, aceasta caracteristica facandu-l sa fie rezistent la zgarieturi, crestaturi precum si la alte deteriorari. Din acest motiv, platina este foarte des utilizata in monturile pentru pietrele pretioase. Bijuteriile din platina de inalta calitate trebuie sa poarte marca „Plat” sau „950 Plat” ce semnifica un procent de 95% de platina. Restul de 5% este, de obicei, un aliaj de iridiu, paladiu si ruteniu.

Intretinerea bijuteriilor

Educatia in domeniul bijuteriilorBijuteriile de calitate ridicata reprezinta o investitie. Pentru ca bijuteriile dumneavostra sa-si pastreze frumusetea timp indelungat, trebuie sa fie bine intretinute. Se recomanda curatarea si verificarea acestora de catre un specialist o data la sase luni, in functie de tipul de bijuterie pe care o posedati. Unii bijutieri pot oferi acest serviciu in mod gratuit clientilor lor. In plus, trebuie sa curatati bijuteriile in mod periodic pentru a le mentine stralucirea si luciul. Utilizarea unui burete delicat pentru a le curata cu sapun si apa va face adevarate minuni pentru majoritatea bijuteriilor dumneavoastra. Pentru bijuteriile incrustate cu diamante, se recomanda sa se utilizeze un set special de curatare a acestora. Bijuteriile din argint trebuie lustruite in mod periodic utilizand solutie speciala pentru curatarea argintului. Este cea mai buna solutie recomandata pentru evitarea deteriorarii bijuteriilor dumneavoastra prin producerea unor pete sau distrugeri precum cele provocate de clor sau de alte produsele chimice de curatat; se recomanda, de asemenea, evitarea purtarii bijuteriilor in momentul efectuarii de exercitiilor fizice sau in timpul treburilor menajere. In ceea ce priveste depozitarea bijuteriilor, este de preferat sa le pastrati separat pentru a evita zgarierea lor. Se recomanda ca bijuteriile sa fie tinute intr-un saculet din panza moale sau intr-o cutie.

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton