Tinerii ar putea primi vaccinul împotriva COVID-19 în 2022

De Unica.ro, pe
Toată lumea așteaptă ca vaccinul împotriva COVID-19 să fie lansat pe piață. Însă Organizația Mondială a Sănătății a transmis că distribuirea lui se va face într-o anumită ordine. Tinerii ar putea fi vaccinați abia în 2022.

De la începutul pandemiei de COVID-19, experții din domeniul sănătății au încercat să găsească vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2.

În prezent, mai multe astfel de vaccinuri se află în faza finală de testare, iar statele din întreaga lume au încercat să se asigure că vor fi pe lista beneficiarilor atunci când acestea vor fi gata. Și România face parte dintre ele, după ce Comisia Europeană a semnat deja două contracte cu firme producătoare. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a susținut că românii ar putea beneficia de aproape 1.300.000 de doze în primul trimestru al anului viitor.

Citește online gratuit numărul de octombrie al revistei Unica

Tinerii ar putea primi vaccinul împotriva COVID-19 în 2022

Însă, oficiali ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au transmis că deși va exista cel puțin un vaccin sigur și eficient împotriva COVID-19, acesta va fi în doze limitate, ce vor fi destinate în primul rând persoanelor vulnerabile și celor din domeniul medical.

“Oamenii tind să creadă că pe 1 ianuarie sau pe 1 aprilie vor lua vaccinul, iar apoi lucrurile vor reveni la normal. Nu va funcţiona aşa”, a explicat dr. Soumya Swaminathan, cercetătorul-şef al OMS.

Citește și: UE, pe punctul de a autoriza primul vaccin anti-COVID-19 până la sfârșitul anului 2020

“Majoritatea sunt de acord că se va începe cu lucrătorii din domeniul sănătăţii şi lucrătorii din prima linie, dar chiar şi atunci trebuie definit care dintre aceştia prezintă cel mai mare risc şi apoi vârstnicii şi aşa mai departe. Vor exista o mulţime de îndrumări, dar cred că o persoană obişnuită, un tânăr sănătos, ar putea fi nevoită să aştepte până în 2022 pentru a obţine un vaccin”, a mai spus aceasta.

SAGE – grupul consultativ strategic de experţi în imunizare al OMS se va ocupa cu publicarea îndrumărilor în ceea ce privește distribuirea vaccinului împotriva COVID-19, potrivit Libertatea.ro.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!